Η Μπακογιάννη στα Γιαννιτσα την Τρίτη

Η Μπακογιάννη στα Γιαννιτσα την Τρίτη
26 Οκτωβρίου, 2009

Η Μπακογιάννη στα Γιαννιτσα την Τρίτη

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στην Μακεδονία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και να παρακολουθήσει την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στην διάρκεια της περιοδείας της σε πέντε νομούς θα έχει συναντήσεις και διάλογο με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων, επιστημονικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.
Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πιερία (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, ώρα 13:00). Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας (Ξενοδοχείο «Πέλλα», ώρα 19:00). Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Χαλκιδική (Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, ώρα 18:30).

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

«Με πραγματικά μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στη Θεσσαλονίκη!
Στην πόλη των μεγάλων αγώνων και των μεγάλων επιτυχιών της παράταξής μας.
Στην πόλη του σημερινού προέδρου μας του Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο για πολλά χρόνια δώσαμε μαζί μεγάλες μάχες. Ενός πραγματικά σπουδαίου πολιτικού με μεγάλη προσφορά και στον τόπο και στην παράταξή μας.
Χαίρομαι διπλά που βλέπω σήμερα εδώ πολλούς φίλους από τα παλιά.
Ανθρώπους με τους οποίους έχουμε βρεθεί μαζί σε όλες τις μάχες αυτής της μεγάλης παράταξης!
Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές.
Όλοι εσείς, αγαπητοί φίλοι, ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συμβεί και στις επόμενες μεγάλες μάχες που θα δώσουμε!
Φίλες και φίλοι,
Ξέρω ότι οι κάμερες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας περιμένουν να καταγράψουν τις περιβόητες «αιχμές». Περιμένουν να δουν τι θα πω ή τι θα με ρωτήσετε για βγουν με τίτλο, «βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ».
Ξεκινώ από αυτό για να κάνω σε όλους ξεκάθαρο, πως θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κλίμα της ενότητας και της ομοψυχίας της παράταξής μας.
Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι θα έχουν λόγο και συμμετοχή στην πορεία του κόμματος, όλοι θα είναι σεβαστοί.
Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.
Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευσή μου.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το πώς από αυτή τη δοκιμασία η παράταξή μας θα βγει πιο δυνατή και πώς θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για μια δυνατή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία.
Φίλες και φίλοι,
Η παράταξή μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Σε λίγες εβδομάδες θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξης μας για τα επόμενα χρόνια.
Την ώρα αυτή, θέλω να μιλήσω ξεκάθαρα και ειλικρινά προς όλους σας.
Το εύκολο σήμερα που ο κόσμος μας είναι πληγωμένος είναι να βγάζουμε ωραίες κορώνες και να επενδύουμε αποκλειστικά στο συναίσθημα.
Εγώ θέλω να μιλήσω και στην καρδιά και στο μυαλό σας.
Με ξέρετε πολλά χρόνια. Γνωρίζετε ότι ήμουνα πάντοτε παρούσα στην πρώτη γραμμή σε όλες τις μάχες αυτής της παράταξης.
Γνωρίζετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Και ποτέ δεν διαχώρισα τη θέση μου από τις αποφάσεις του, ακόμα και όταν ήξερα ότι θα έχουν κόστος
Γνωρίζετε ότι έχω οργώσει όλη την Ελλάδα δεκάδες φορές για την παράταξή μας.

Όλα αυτά είμαι βέβαιη ότι τα ξέρετε καλά και τα εκτιμάτε. Και ότι μέσα στην καρδιά σας ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει και την ψυχή μου γι' αυτό το κόμμα.
Δεν ζητώ τη στήριξή σας μόνο στο όνομα των κοινών αγώνων.
Θέλω να μιλήσω και στο μυαλό σας. Να σας πείσω ότι αυτό που πρεσβεύω είναι το καλύτερο για την παράταξή μας.
Και να κερδίσω τη θερμή υποστήριξή σας με μια καθαρή πολιτική δέσμευση για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Με καθαρούς στόχους για το πού και πώς θα προχωρήσουμε. Για την σύγχρονη πολιτική φυσιογνωμία που πρέπει να αποκτήσουμε και για τη δομή του νέου, ανοιχτού, σύγχρονου κόμματος που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Γι' αυτά θα σας μιλήσω σήμερα.
Φίλες και φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει. Σε όλους τους τομείς. Και σε πρόσωπα και σε προτάσεις και σε ιδέες. Πρέπει σε όλα να γίνουμε πιο τολμηροί.
Πρέπει να φέρουμε πίσω τους πολίτες που μας εγκατέλειψαν.
Η εικόνα του κόμματός μας να γίνει πιο ελκυστική στους νέους. Χάσαμε μια εκλογή, δεν μπορούμε να χάσουμε και μια ολόκληρη γενιά.
Για να τα πετύχουμε αυτά θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά.
Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να μιλάμε καθαρά ακόμα και ως αντιπολίτευση.
Να μένουμε σταθεροί στη γραμμή της υπευθυνότητας, της ειλικρίνειας και να σταθούμε απέναντι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, όπως έκανε πάντα αυτή η παράταξη από την εποχή του ιδρυτή της του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας.
Να λέμε από τώρα ότι υπεύθυνο και αξιόπιστο κόμμα δεν είναι εκείνο που κάνει πολιτική με δανεικά, αλλά εκείνο που βάζει τάξη και νοικοκυριό στην οικονομία της χώρας, ακόμα και με δύσκολες αποφάσεις.
Να λέμε ότι στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν μπορείς να προσελκύσεις επενδύσεις χωρίς ανταγωνιστικότητα και ότι χωρίς επενδύσεις δεν έχεις ούτε ανάπτυξη, ούτε απασχόληση.
Να σταθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύνατων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με οργανωμένα συμφέροντα, που προασπίζονται τα δικά τους προνόμια σε βάρος των πολλών.
Να πούμε ξεκάθαρα ότι η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια είναι ύψιστα κοινωνικά αγαθά. Και να στηρίξουμε ως αντιπολίτευση κάθε μέτρο που θα ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών και θα περιορίζει τη βία και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Να μιλήσουμε ξεκάθαρα για την ανάγκη να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Χωρίς αυτές υπονομεύεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων.
Τα Πανεπιστήμιά μας δεν μπορούν να είναι χώροι βίας. Η δύναμη των οργανωμένων μειοψηφιών και των αυταρχικών μεθόδων τους δεν μπορεί να τινάξει στον αέρα το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Όλα αυτά είναι μέρος της ιδεολογίας μας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και οφείλουμε να πολεμήσουμε γι αυτά. Να δώσουμε τη μάχη των ιδεών.

Να μιλήσουμε καθαρά και δυνατά για τα εθνικά μας θέματα. Η αγάπη για την πατρίδα και προστασία της δικής μας ελληνικής ταυτότητας δεν μπορούν ενοχοποιούνται.
Αλλά πρέπει παράλληλα να τονίσουμε ότι ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με την λαϊκίστικη ρητορική και τη δημαγωγική πατριδοκαπηλία.
Πατριωτική πολιτική δεν είναι ούτε να χαϊδεύεις τα αυτιά των πολιτών, ούτε να επενδύεις στους φόβους τους.
Όποιος κάνει εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση βάζει τη χώρα σε κινδύνους.
Τα συμφέροντα της χώρας δεν προασπίζονται με ανεύθυνες κορώνες στο εσωτερικό, αλλά με πολυδιάστατη διπλωματία, υψηλό διεθνές κύρος, ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή στους διεθνείς συνασπισμούς.
Αυτή την πολιτική ακολουθήσαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια. Στο Σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά, στις ενεργειακές συμφωνίες.
Στο Σκοπιανό που γνωρίζω και συμμερίζομαι την ευαισθησία όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των κατοίκων της Μακεδονίας, παραλάβαμε το ζήτημα βαλτωμένο, μετά από 11 χρόνια αδράνειας η οποία οδήγησε σε αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα από 110 χώρες.
Εμείς, η δική μας Κυβέρνηση, με υπεύθυνη και αποτελεσματική πολιτική καταφέραμε να επαναφέρουμε το θέμα στην επικαιρότητα.
Διαμορφώσαμε μια ενιαία εθνική γραμμή, στην οποία συμφώνησαν σχεδόν όλα τα ελληνικά κόμματα και και καταφέραμε να πείσουμε διεθνώς, συμμάχους και εταίρους, γι΄ αυτή τη θέση με κορυφαία στιγμή την απόφαση στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ.
Οι σύμμαχοι υιοθέτησαν τη δική μας θέση και αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα αυτό.
Μια επιτυχία για την οποία θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι και προσωπικά περήφανη, γιατί τη σχεδιάσαμε και την υλοποιήσαμε από κοινού με τον Κώστα Καραμανλή.
Την πολιτική αυτή θα την υπερασπιστούμε και στο μέλλον. Και θα πιέσουμε το ΠΑΣΟΚ να την ακολουθήσει και αυτό γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη γραμμή για τη χώρα, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε την ιστορία και τα συμφέροντά μας.
Φίλες και φίλοι,
Αυτοί πρέπει να είναι οι άξονες της πολιτικής μας. Να γίνουμε πιο τολμηροί στο λόγο μας, πιο ξεκάθαροι στις θέσεις μας. Να προτάξουμε τη δύναμη των ιδεών μας και τη λογική της υπευθυνότητας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρη πολιτική και που σύντομα θα απολογηθεί για τα όσα λαϊκίστικα υποσχέθηκε πριν τις εκλογές.
Όμως, φίλες και φίλοι, πέρα από την πολιτική μας γραμμή, πρέπει να δούμε και την φυσιογνωμία μας ως κόμμα. Την οργάνωση και τη λειτουργία μας.
Και στο σημείο αυτό θα γίνω λίγο πιο αναλυτική.
Η ΝΔ έχει προβλήματα και δομής και λειτουργίας. Και δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε.
Η Νέα Δημοκρατία για να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος, να αποκτήσει την πολιτική πρωτοπορία και να μπορέσει ξανά να κυβερνήσει, πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Χρειάζεται ανανέωση παντού. Και η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών, νέου περιεχομένου.
Πρέπει να γίνουμε ένα σύγχρονο, ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, με νέες δομές νέο μοντέρνο μηχανισμό και νέους θεσμούς. Με αξιοκρατία και επαγγελματισμό. Το κόμμα πρέπει να προσελκύσει ξανά τους νέους ανθρώπους και τους άξιους, να γίνει πιο ανοικτό, πιο συμμετοχικό, πιο δημοκρατικό και πιο σύγχρονο.
Στην κατεύθυνση αυτή θέλω να παρουσιάσω σήμερα τους κύριους άξονες των προτάσεών μου για τη λειτουργία του κόμματος.
Επτά (7) καταστατικές αλλαγές και μία (1) μια «πρόταση νοοτροπίας», που πιστεύω ότι θα αλλάξουν τη ΝΔ και θα βοηθήσουν να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Οι προτάσεις μου υπηρετούν τρεις (3) βασικούς στόχους:
1. Τη μεγαλύτερη συλλογικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη, η οποία θα οικοδομείται μέσα από το διάλογο, το σεβασμό των κομματικών θεσμών, την τακτική και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων και την αυστηρή τήρηση κανόνων δημοκρατίας και αξιοκρατίας.
2. Τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης της βάσης του κόμματος στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων, που αφορούν τη πορεία της παράταξης και της χώρας.
3. Τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην καθημερινή κομματική λειτουργία

Με βάση τις αρχές αυτές δεσμεύομαι να προωθήσω τις ακόλουθες αλλαγές:

1. Θεσπίζεται συγκεκριμένος χρόνος θητείας του Προέδρου του κόμματος.
Ήδη, με την εκλογή Προέδρου από τα μέλη κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι μητροπολίτης για να εκλέγεται ισοβίως. Θα πρέπει να έχει θητεία, να κρίνεται από την απόδοσή του και να επαναξιολογείται. Η θητεία θα προτείνω να είναι 4ετής.

2. Καθιερώνεται καταστατικά πάγιο αναλογικό εκλογικό σύστημα, με σταυροδοσία 30%, για την εκλογή όλων των αιρετών οργάνων του κόμματος, ώστε να διασφαλίζεται ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του και να δίνεται δυνατότητα έκφρασης σε όλες τις τάσεις που υπάρχουν σε αυτό.

3. Ενισχύεται ο ρόλος των μελών του κόμματος. Συγκεκριμένα:
o Καθιερώνονται προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών. Οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι. Οι υπόλοιποι θα προκρίνονται με ανοιχτή ψηφοφορία από τα μέλη του κόμματος.
o Ανάλογες διαδικασίες θεσμοθετούνται για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην Αυτοδιοίκηση
o Θεσπίζονται παράλληλα εσωκομματικά δημοψηφίσματα, για τοπικά θέματα

4. Αναδιαρθρώνεται η σύνθεση του Συνεδρίου και της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Η πλειοψηφία των συνέδρων του κόμματος θα είναι πλέον εκλεγμένη από τα μέλη της ΝΔ, ενώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλέγονται από ενιαία λίστα. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ, η οποία ως αυτόνομη οργάνωση θα εκλέγει τους δικούς της εκπροσώπους.

5. Θεσπίζεται αιρετό Συμβούλιο Δεοντολογίας, το οποίο θα εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

6. Ενισχύονται οι κανόνες διαφάνειας, για την διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας της παράταξης. Συγκεκριμένα καθιερώνονται:
 Ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων του κόμματος. Τα στοιχεία θα αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε να είναι ανοιχτά σε δημόσιο έλεγχο ανά πάσα στιγμή.
 Καθιέρωση ελέγχου πόθεν έσχες και μεταβολής περιουσιακών στοιχείων για στελέχη του κόμματος από ένα επίπεδο και πάνω. Ο έλεγχος θα γίνεται από ανεξάρτητο ελεγκτικό Οίκο, ώστε να διασφαλίζεται πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στη διαδικασία.

7. Αναβαθμίζεται ο ρόλος της περιφερειακής κομματικής οργάνωσης. Αποκτά συντονιστικό πολιτικό ρόλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται σε κάθε μια από τις δεκατρείς διοικητικές Περιφέρειες της χώρας. Προΐσταται, σ΄ αυτό Γραμματέας και θα μετέχουν σε αυτό οι Διοικούσες Επιτροπές των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Όλα τα αιρετά όργανα της περιφερειακής οργάνωσης, όλα, θα εκλέγονται με ανοιχτή ψηφοφορία απευθείας από τα μέλη του κόμματος, ενώ οι πρόεδροι των Τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων ή ο Γραμματέας της Περιφερειακής οργάνωσης θα μπορούν να εκλέγονται μόνο για 2 συνεχόμενες θητείες.
Με αυτές τις 7 μεγάλες καταστατικές αλλαγές ή Νέα Δημοκρατία θα γίνει πιο σύγχρονη, πιο ανοιχτή, πιο δημοκρατική στη λειτουργία της.
Όμως, χρειάζεται ακόμα ένα βήμα, το οποίο δεν σχετίζεται με καταστατικές διατάξεις, αλλά με ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας. Και αυτό έχει να κάνει με την ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία.
Πρέπει να ακούσουμε, τόσο τους πολίτες που μας έκριναν σκληρά, όσο και τα νέα ρεύματα και ιδέες που γεννά σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντλήσει δύναμη από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της, να ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία, να ακούσει τον Έλληνα και τις ανάγκες του, να αφαιρέσει επιχειρήματα από την κεντροαριστερά, να μπολιαστεί με τις σύγχρονες τάσεις και τα νέα ρεύματα ιδεών από την κυρίαρχη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.
Γι' αυτό και οφείλουμε να δημιουργήσουμε διαδικασίες και μόνιμους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες.
Να συζητήσουμε μαζί τους για τη διαμόρφωση του νέους μας προγράμματος. Να αναζητήσουμε από αυτούς ιδέες και προτάσεις, σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα.
Θα πρέπει συνεπώς να διαμορφωθεί ένα σύστημα ανοιχτό, το οποίο θα αξιοποιεί, τόσο τις κομματικές οργανώσεις όσο και το διαδίκτυο, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών και φορέων.
Αγαπητοί φίλοι,
Μέσα από τις προτάσεις αυτές, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία μιας πιο σύγχρονης, πιο δημοκρατικής, πιο αποτελεσματικής Νέας Δημοκρατίας. Σύγχρονος πολιτικός λόγος και σύγχρονη οργανωτική δομή πρέπει να πηγαίνουν μαζί.
Μόνο έτσι θα φέρουμε κοντά μας νέους ανθρώπους, Μόνο έτσι θα πείσουμε πολίτες που σήμερα αποστρέφονται την πολιτική να μπουν στο κόμμα μας. Και σήμερα χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς.
Φίλες και φίλοι,
Το ξέρω ότι η προσπάθεια δεν είναι εύκολη. Αλλά οι δύσκολες μάχες δεν με φόβισαν ποτέ.
Εσείς το ξέρετε, ότι ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξής μας.
Γι' αυτό και σήμερα είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να μπω μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ξέρω ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.
Έχω εμπιστοσύνη σε όλους εσάς. Γι' αυτό και ζητώ τη στήριξή σας.
Επαναλαμβάνω ότι δεν ζητώ λευκή επιταγή. Αναλαμβάνω συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πολιτικό μας στίγμα και την οργανωτική δομή του κόμματος.
Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και με την καρδιά και με το μυαλό σας.
Και να είστε δίπλα μου ενεργοί. Σας ζητώ να αγωνιστούμε μαζί, όπως μόνο εσείς ξέρετε να το κάνετε, για την επόμενη ημέρα.
Γιατί μαζί μπορούμε να βάλουμε τη Νέα Δημοκρατία ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.
Να την κάνουμε ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο. Να κάνουμε ξανά τους οπαδούς μας περήφανους για μας.»

Σχόλια