Επαναλειτουργία της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης»

Επαναλειτουργία της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης»
30 Αυγούστου, 2016

Επαναλειτουργία της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης»

 

Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης», μια σημαντική καταγραφή του προσφυγικού δράματος μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτορεπόρτερ, ανοίγει ξανά τις πύλες της την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Την έκθεση, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Τα εγκαίνιά της έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.

Η έκθεση στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων,  Αμαλίας 14 στο Σύνταγμα, και θα διαρκέσει ως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Θα είναι ανοικτή στο κοινό Σάββατο και Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09:00-16:00 και την Πέμπτη 09:00-20:00.

Για την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η έκθεση αυτή είναι βαθύτατα πολιτική, βαθύτατα ανθρώπινη. Είναι ένα βαθύ αποτύπωμα του πολιτισμού αλλά και της οργής που υπάρχει στον σημερινό κόσμο. Καθημερινά προστίθενται θύματα, ως αποτέλεσμα αυτής της ανεμπόδιστης διαλεκτικής των πολέμων και των συγκρούσεων, σε όλη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και μέσα στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε και δίνει απτά δείγματα αλληλεγγύης, φιλίας, φιλοξενίας, έξω από κραυγές μίσους, ρατσισμού, ξενοφοβίας. Είμαστε μέρος αυτού του λαού και τον εκπροσωπούμε, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να κατασιγάζουμε τις αντίθετες φωνές που πάνε να ενωθούν με φωνές ρατσιστικές και ξενοφοβικές, με φωνές απάνθρωπες σε όλη την Ευρώπη».

«Η έκθεση -υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Βουλής- αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα, έτσι ώστε να πέσουν οι τοίχοι της απομόνωσης και της απόρριψης ανθρώπων που βρίσκονται στην ύστατη ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν μπορούν πια να γυρίσουν πίσω, πρέπει να φιλοξενηθούν μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες και όπου αλλού, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη σε όλες αυτές τις περιοχές».

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι –τον δρόμο επιβίωσης– των προσφύγων: Χάρης Ακριβιάδης, Βασίλης Ασβεστόπουλος, Βασίλης Βερβερίδης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, Αλέξανδρος Ζωντανός, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Καρβουντζής, Γιάννης Κολεσίδης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Ηλίας Κουτουλογένης, Μανόλης Λαγουτάρης, Γιάννης Λιάκος, Μάριος Λώλος, Στέλιος Ματσάγκος, Ανδριανός Μελτζάνης, Στέλιος Μισίνας, Παναγιώτης Μοσχανδρέου, Τατιάνα Μπόλαρη, Λεωνίδας Μπακόλας, Γιάννης Μπεχράκης, Ορέστης Παναγιώτου, Γεωργία Παναγοπούλου, Χρύσα Πανουσιάδου, Συμέλα Παντζαρτζή, Γιάννης Παπανίκος, Λευτέρης Πιταράκης, Αντώνης Πασβάντης, Μιχάλης Πατσούρας, Θανάσης Σταυράκης, Γρηγόρης Σιαμίδης, Στέλιος Στεφάνου, Δημήτρης Τοσίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Κώστας Τσιρώνης, Mehmet Ayhan, Andrea Bonetti, Hodo Oldi, Ghulamullah Habibi, Barda Mohammed, Youssef Badawi, Barda Mohammed, Atef Safadi.

 

Τη φωτογραφική διαδρομή των προσφύγων συμπληρώνουν χάρτες και άλλο εποπτικό υλικό.

Για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 3692441.

Σχόλια