Γ. Αμανατίδης: Οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι

Γ. Αμανατίδης: Οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι
Νοέμβριος 14th, 2018

Γ. Αμανατίδης: Οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι

Γ. Αμανατίδης: Οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Αμανατίδης στην ΕΡΤ 3 ανέφερε ότι η ελληνική Πολιτεία εγγυάται και προστατεύει τα πρεσβυγενή Πατριαρχείο και οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι, ωστόσο, τα θέματα που υπάρχουν, θα τακτοποιηθούν μέσα από διάλογο και συνεργασία

«Ακόμα βασανίζεται και θα βασανίζεται καιρό, όπως φαίνεται, το Κίνημα Αλλαγής για να βρει το δρόμο σε μια αριστερή, προοδευτική κατεύθυνση και βρίσκεται απομονωμένο από τη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη» δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ3, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ.
«Την ώρα που η Ευρώπη συζητά για συγκλίσεις προκειμένου να ανακοπεί η ακροδεξιά, το ΚΙΝΑΛ γυρίζει την πλάτη και στρέφεται προς τη ΝΔ, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν. Αν συνεχίσει το ΚΙΝΑΛ να στρέφεται προς τη ΝΔ θα του γυρίσουν την πλάτη όλοι οι προοδευτικοί πολίτες και στη χώρα μας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Για τη συμφωνία εκκλησίας-Πολιτείας και τους υποτιθέμενους διαλόγους του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας ανέφερε ότι η ελληνική Πολιτεία εγγυάται και προστατεύει τα πρεσβυγενή Πατριαρχείο και οι δεσμοί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι άρρηκτοι, ωστόσο, τα θέματα που υπάρχουν, θα τακτοποιηθούν μέσα από διάλογο και συνεργασία».
«Βρισκόμαστε στην αρχή και όποια θέματα υπάρχουν, ο σχετικός νόμος θα τα λύσει» σημείωσε.
Για τα σκάνδαλα τόνισε ότι «μεγαλύτερο σκάνδαλο θα ήταν να μην γίνει η διερεύνηση τους».
Τέλος, για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα, επεσήμανε ότι «μέσω των συνεργασιών μας με τις γειτονικές χώρες έχουμε δημιουργήσει περιβάλλον σταθερότητας και προστασίας στην κοινή ευρωπαϊκή κατεύθυνση για εναλλακτικούς τρόπους ενεργειακής τροφοδότησης της Ευρώπης, γεγονός που μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις».

Σχόλια