Ο ψευτογιατρός συστηνόταν και ως πιλότος -Ελεγε ότι άλλαξε όνομα για να μην τον βρουν οι Τούρκοι
Ο ψευτογιατρός συστηνόταν και ως πιλότος -Ελεγε ότι άλλαξε όνομα για να μην τον βρουν οι Τούρκοι
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο για τη δράση του κατηγορούμενου ως ψευτογιατρού.
Μάρτυρας κατέθεσε ότι εξαπατήθηκε από τον 48χρονο, ο οποίος του συστήθηκε όχι ως γιατρός, αλλά ως… πιλότος της πολεμικής αεροπορίας
Όπως είπε, ο «Κόντος» κατάφερε να του αποσπάσει 200.000 ευρώ, πείθοντάς τον να επενδύσει στην Τράπεζα της Ανατολής, δίνοντάς του ως εγγύηση μόνο ένα χαρτί μετοχής!
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Παιανία μέσω του κουμπάρου του το 2012.
«Ήταν ιδιαίτερα ευφυής, κοινωνικός και πολύ προσιτός. Μου συστήθηκε με την ιδιότητα του πιλότου, μας έδειχνε βίντεο με πτήσεις αεροπλάνου, πιστεύαμε ότι ήταν άσος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας» ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, που το συστήθηκε ως Κόντος και όχι ως Κοντοστάθης, έμενε στο Κορωπί και άρχισαν να κάνουν παρέα επειδή τα παιδιά τους ήταν στην ίδια ηλικία. Λίγο καιρό αργότερα έμαθε το αληθινό του όνομα, αλλά ο κατηγορούμενος τον έπεισε λέγοντάς του ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί τον έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες των Τούρκων και πως είχαν μπει στο σπίτι του και του το είχαν αδειάσει.
«Κάποια στιγμή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον αναζήτησα. Δεν υπήρχε Κόντος στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ένας που λεγόταν Κοντοστάθης. Τότε θορυβήθηκα, τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.
Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, είπε στον κατηγορούμενο ότι ο πατέρας του του έχει αφήσει κληρονομιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και τότε άρχισε να του μιλά για μια επένδυση στην Τράπεζα της Ανατολής. Τον έπεισε να βάλει εκεί τα χρήματά του, σχεδόν 200.000 ευρώ, γιατί θα του απέφεραν τα διπλά.
«Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλα 5.300 ευρώ» είπε ο μάρτυρας, που περιέγραψε τον 48χρονο κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χειριστικό.
Ο «Κόντος» ζήτησε από το μάρτυρα να του εξασφαλίσει και μερικές κάρτες sim για να τις δώσει σε μοναχούς στο Άγιο Όρος, όπου ταξίδευε συχνά.
«Μάλιστα μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι».
Τα χρήματα τα είχε δώσει τέλη καλοκαιριού του 2012, αλλά οι μήνες περνούσαν και ο «Κόντος» είχε αραιώσει τις επαφές του, χωρίς να πει λέξη για την επένδυση.
«Του ζητούσα τα χρήματα και άρχισε να αραιώνει τις επαφές, μια μου έλεγε ότι ήταν στη Ρόδο, μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ. Προσπαθούσα να πάρω τα χρήματά μου πίσω και λίγα- λίγα μου επέστρεψε σταδιακά 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έχασα. Ήμουν χάλια οικονομικά. Το 2020 έμαθα από τα κανάλια γιατί κατηγορείται. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε στην Παιανία χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πού να το φανταστούμε; Ζούσε ανάμεσά μας, όλοι για πιλότο τον ξέραμε» κατέληξε.
Η πρόεδρος ρώτησε τον μάρτυρα πότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι είχε πέσει θύμα απάτης από τον κατηγορούμενο και γιατί δεν κινήθηκε δικαστικά, παρά μόνο αφού ο 48χρονος συνελήφθη και εκείνος απάντησε ότι περί το 2014 άρχισε να πιστεύει ότι έχασε τα χρήματά του. «Εξαπατήθηκα, αλλά τι μπορούσα να κάνω; Αν τον πήγαινα στα δικαστήρια, δεν θα μου επέστρεφε τίποτα. Προσπαθούσα να πάρω κάποια χρήματα πίσω. Μπόρεσα μόνο αυτά τα 30.000 ευρώ».
Δίκη ψευτογιατρού: Πήρε 39.000 ευρώ από καρκινοπαθή
Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε γιος καρκινοπαθούς, ο οποίος απεβίωσε, ακολουθώντας τη θεραπεία του «ψευτογιατρού». Το θύμα, δικαστικός υπάλληλος, είχε καρκινικό όγκο και αποφάσισε να «παλέψει» με τα βότανα και τα αποστάγματα που του χορηγούσε ο Δρ Κόντος ο οποίος και σε αυτή την υπόθεση του είχε παρουσιαστεί ως διάσημος ογκολόγος.
Ο κατηγορούμενος κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά 39.000 ευρώ. «Ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, τον έβλεπα που έλιωνε. Όταν ένας άνθρωπος επί τέσσερις μήνες έχει πυρετό κάθε ημέρα καταλαβαίνετε ότι βασανίζεται» είπε στο δικαστήριο ο γιος του θύματος και συμπλήρωσε ότι ο «ψευτογιατρός» μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε ελπίδες στην οικογένεια για ίαση του ασθενούς. «Ο πατέρας μου απεβίωσε στις 5 Νοεμβρίου 2015. Ο πατέρας μου την εβδομάδα που απεβίωσε ήταν πραγματικά σε κώμα. Ερχόταν ο Κοντοστάθης και μου έλεγε «μη χάνεις την ελπίδα, μη φοβού»» περιέγραψε ο γιος του θύματος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «ψευτογιατρός» απέκτησε άκρες ακόμα και στο νοσοκομείο 401, αφού όπως περιέγραψε ο μάρτυρας:
«Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως δε γίνεται οι γιατροί να σε βλέπουν να πηγαίνεις στο γκρεμό και να μην σου λένε τίποτα. Όταν πήγαμε στα επείγοντα στο 401 μας είπε μία, μάλλον, ειδικευόμενη γιατρός «α είναι πολύ καλός γιατρός ο κ. Κόντος, έχω διαβάσει συγγράμματα του».
Πηγή: iefimerida.gr