Δεν αντέχει την κριτική της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας

Δεν αντέχει την κριτική της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας
5 Αυγούστου, 2024

Δεν αντέχει την κριτική της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας

Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας στριμώχνεται πολιτικά, και στριμώχνεται πολιτικά από τα ίδια της τα λόγια και τις ίδιες της τις πράξεις, τότε χρησιμοποιεί σαν απάντηση ακριβώς τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιούσε ανέκαθεν, όπως για παράδειγμα ο προηγούμενος επικεφαλής της Μάνος Κανάκης, ότι δηλαδή μονότονη τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι «να απαντά όχι στις θέσεις που διατυπώνει ή στην κριτική που ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά σε μια καρικατούρα τους, που η ίδια φιλοτεχνεί».

Όταν τα ίδια της τα λόγια της Λαϊκής Συσπείρωσης τις τα υπενθυμίζει αυτούσια η Δημοτική Αρχή τότε η Λαϊκή Συσπείρωση, επειδή δεν τη συμφέρει, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για καρικατούρα. Πέφτει όμως στην παγίδα των όσων λέει προσπαθώντας πλαγίως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όμως δυστυχώς γι΄αυτήν αυτοδιαψεύδεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την πρόσφατη απάντησή της (2-8-2024) στη Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα της εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων στα Σεβαστειανά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Φαίνεται καθαρά ότι δεν κάνει αυτοκριτική και δεν αντέχει στην κριτική της Δημοτικής Αρχής. Έχει συνηθίσει να κρατά αντιδραστική στάση και να κρίνει, χωρίς να δέχεται κριτική στα όσα ισχυρίζεται και χωρίς ν΄αναγνωρίζει το δικαίωμα και την υποχρέωση να την κρίνουν κι αυτήν  με τη σειρά της στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου. Την κριτική που της ασκείται την ονομάζει με μια ευκολία ως «χλευασμό» και τη διαστρεβλώνει.

Με τη στάση της η Λαϊκή Συσπείρωση καταφέρεται όχι ενάντια στη Δημοτική Αρχή, αλλά στην ουσία ενάντια στο Δήμο και σε υποψήφιους μικρομεσαίους τοπικούς επενδυτές. Αποτρέπεται με τη στάση αυτή η τοπική επιχειρηματικότητα κι επιτρέπεται έτσι στους μεγαλοεπενδυτές και στο ολιγοπώλιο να δρουν και να επεκτείνονται χωρίς ανταγωνισμό. Πώς λοιπόν θα στηριχθεί κ.Σουμελίδη η μεσαία τάξη που με τον τρόπο σας αυτό αποδυναμώνεται μέσα στις παρούσες συνθήκες; Με τον τρόπο σας προκαλείται ρήγμα στην ενότητα των πολιτών και φέρνοντας σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση τους πολίτες μεταξύ τους δεν υπηρετείτε τη λαϊκή βούληση.

Αφήστε λοιπόν τα παχιά λόγια κ. Σουμελίδη. Δεν πείθετε. Μην μιλάτε για αγώνες και για νίκες μονόπλευρα. Αγώνας πραγματικός είναι αυτός που δίνει η Δημοτική Αρχή ενάντια στον μεγαλοεπιχειρηματία. Ένα αγώνας που ψευδώς ισχυρίζεστε ότι «οι συγκρούσεις της Δημοτικής Αρχής με επιχειρηματίες, που διαφημίζει η Δήμαρχος, δεν γίνονται από θέσεις αρχής, από θέσεις υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και για τον λόγο αυτό είναι αναποτελεσματικές και έχουν ημερομηνία λήξης», αλλά συνεχίζεται στη δικαιοσύνη. Εμείς ως Δημοτική Αρχή αγωνιστήκαμε για ν΄αλλάξει η ευνοϊκή διάταξη νόμου για τα χρέη του επιχειρηματία προς το Δήμο. Κι αν οι συγκρούσεις μας με επιχειρηματίες για την προάσπιση του δημοτικού συμφέροντος δεν γίνονται από θέσεις αρχής, όπως ισχυρίζεστε, τότε από τις θέσεις γίνονται κ. Σουμελίδη; Σταματήστε λοιπόν τα συκοφαντικά υπονοούμενα κι απαντήστε ευθέως, εάν βεβαίως έχετε κάτι αληθές να πείτε.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα απολογούμενοι στους συμπολίτες μας πιστεύοντας σε μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις από συμφέροντα, χωρίς κομματικές ή άλλες παρωπίδες. Σεβαστές οι θέσεις κι απόψεις όλων, αρκεί να μην καταφεύγουν στην παραπλάνηση και στο λαϊκισμό.

Όσον αφορά την επένδυση για τ΄αρωματικά φυτά, μην προσπαθείτε δήθεν να μας  θυμίσετε ένα ζήτημα το οποίο εμείς προηγουμένως σας είχαμε υπενθυμίσει ευθέως κι όχι με υστερόγραφο, όπου κι εκεί αποτράπηκε μια επένδυση για τον τόπο μας. Όσον αφορά τη θέση σας για τον λιγνίτη δεν μας είπατε τίποτα νεότερο, ισχύει ή όχι.

Ως Δημοτική Αρχή δεν επιδιώκουμε ούτε την ένταση, ούτε την οξύτητα, ούτε την επίδειξη δύναμης, αλλά το διάλογο, τη συνεργασία και τη συναίνεση βάζοντας πάνω απ΄ όλα  τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Κι έτσι συνεχίζουμε!

Σχόλια