Παρασκευή 30 Αυγούστου ροκάρουμε με τα «Μωρά στη φωτιά»

Παρασκευή 30 Αυγούστου ροκάρουμε με τα «Μωρά στη φωτιά»
21 Αυγούστου, 2024

Παρασκευή 30 Αυγούστου ροκάρουμε με τα «Μωρά στη φωτιά»

Από τα πιο επιδραστικά, ιστορικά  συγκροτήματα της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής, τα "ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ", θα ροκάρουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο, στην Έδεσσα, με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου ‘Εδεσσας "Μέγας Αλέξανδρος" και υπό την αιγίδα  του Δήμου Έδεσσας.
Ώρα προσέλευσης: 20.00.Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από το «The Mill cafe» (δίπλα στο θερινό σινεμά) και από το εναλλακτικό καφενείο «Jam» (πίσω από το Τημενιδών) στην Έδεσσα.

Σύντομο βιογραφικό

Τα Μωρά στη Φωτιά είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1984 από τους Στέργιος «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου (τραγούδι, μπάσο), Δημήτρη «Μπάννυ» Βασιλειάδη (κιθάρα) και Γιώργο Παπαϊωάννου (ντραμς). Ο πρώτος δίσκος, ονόματι Μωρά στη Φωτιά, κυκλοφόρησε το 1987, μετά την αντικατάσταση του Βασιλειάδη από τον Παύλο Παυλίδη. Είχε μεγάλη απήχηση και σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της ελληνικής ροκ σκηνής. Ακολούθησε μια μακρά περίοδος απουσίας από τα στούντιο, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση και μόνο σταθερό μέλος τον Σαλβαδόρ. Ο δεύτερος δίσκος, Θεατρίνοι, κυκλοφόρησε μόλις το 1999 και περιείχε μελοποιημένα ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Κώστα Καρυωτάκη. Έκτοτε, μέσω της δισκογραφικής Baby Records του Σαλβαδόρ, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει αρκετές δουλειές.

Τα Μωρά στη Φωτιά θεωρούνται ευρέως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ. Η σπουδαιότητα τους έγκειται στον ελληνικό στίχο, σπάνιο για την εποχή, το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ. Ειδικά ο πρώτος τους δίσκος βοήθησε σημαντικά στην άνοδο της δημοφιλίας του ελληνόφωνου ροκ κατά τη δεκαετία του 1990.

Σχόλια