Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη σε πληγείσες τοπικές κοινότητες της ΔΕ Βεγορίτιδας

Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη σε πληγείσες τοπικές κοινότητες της ΔΕ Βεγορίτιδας
8 Ιουλίου, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη σε πληγείσες τοπικές κοινότητες της ΔΕ Βεγορίτιδας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε χωριά που η αγροτική παραγωγή τους καταστράφηκε ολοσχερώς από το χαλάζι πριν τρεις ημέρες. Κατά την επίσκεψη ο Βουλευτής διαπίστωσε από κοντά την τεράστια καταστροφή στην Παναγίτσα, τη Ζέρβη, τον Άγιο Αθανάσιο, τα Ξανθόγεια και την Άρνισσα. Καλλιέργειες μήλων, ροδάκινων, κερασιών και άλλων φρούτων της εποχής που ήταν έτοιμα για συγκομιδή το επόμενο διάστημα έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνομίλησε με παραγωγούς, συνεταιριστές αλλά και εμπόρους που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να εξαφανίζεται. «Είναι σημαντικό να αποδοθούν όσο πιο σύντομα αποζημιώσεις στους ανθρώπους αυτούς και να εξεταστεί η απόδοση προκαταβολών που είναι αναγκαίες ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα που είχαν ήδη γίνει και δεν θα εισπραχθούν λόγω της κατεστραμμένης παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρα των ανωτέρω, καταστροφές υπέστη και το φυτικό κεφάλαιο αλλά και υποδομές της αντιχαλαζικής προστασίας.

Θα πρέπει να γίνουν γενικές εκτιμήσεις ζημιάς αφού οριοθετηθούν οι περιοχές με την ολική καταστροφή, ώστε να εκδοθούν τα τελικά πορίσματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Το τοπικό τμήμα του ΕΛΓΑ παρόλο που έχει ενισχυθεί χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Κατά την επίσκεψή μου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ πριν από δύο μέρες με ενημέρωσε πως θα επισκεφτεί την Π.Ε. Πέλλας στις 19 Ιουλίου και θα διαπιστώσει και ο ίδιος τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης.

Μετά τις επισκέψεις ο Βουλευτής δήλωσε:

«Τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με έκτακτα και εξαιρετικά μέτρα. Η γρήγορη ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών κρίνεται άκρως επιτακτική ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθια την τοπική μας αγροτική παραγωγή, χτίζοντας ανθεκτικότητα μπροστά στις προκλήσεις της αλλαγής του κλίματος. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και τα υπόλοιπα χωριά που επλήγησαν και γνωρίζει η υπηρεσία Νησί, Καρυδιά, Κερασιά, Κορυφή, Άψαλο, Σαρακηνοί, Πολυκάρπη, Μοναστηράκι, Μεγαπλάτανο κ.α. Θα παρακολουθώ στενά όλη την διαδικασία ώστε οι παραγωγοί μας να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια».

 

Σχόλια