Λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Diabrotica στο καλαμπόκι

Λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Diabrotica στο καλαμπόκι
6 Μαρτίου, 2014

Λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Diabrotica στο καλαμπόκι

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Απόφαση 2014/62/ΕΕ της Επιτροπής της 6ης Φεβρουαρίου 2014 «για την κατάργηση της απόφασης 2003/166/ΕΚ για τη λήψη μέτρων επείγοντος χαρακτήρα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση εντός της Κοινότητας του Diabrotica virgifera Le Conte» η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες της Πέλλας ότι παύουν να λαμβάνονται μέτρα για την καλλιέργεια αραβόσιτου από τον Diabrotica virgifera Le Conte και ως εκ τούτου η καλλιέργεια του καλαμποκιού είναι «ελεύθερη» στην Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, ο παραπάνω ιός σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ανακαλείται από επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και κρίνεται καταπολεμητέος.
Το θέμα το παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκη και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την πολύ θετική εξέλιξη και την απόφαση της Επιτροπής του ΥΠΑΑΤ και ανέφερε ότι τέτοιες εμπεριστατωμένες αποφάσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, κατ' επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η Π.Ε. Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας τον πρωτογενή τομέα και εμπόδια σαν αυτό της απαγόρευσης της καλλιέργειας καλαμποκιού ξεπεράστηκε προς διευκόλυνση και στήριξη των καθημερινών προσπαθειών των αγροτών της περιοχής μας.

Σχόλια