ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
21 Ιουλίου, 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Συλλήψεις για κλοπή ·  Συνελήφθη χθες (20-07-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας 28χρονος ημεδαπός, για κλοπή, διότι το βράδυ της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσε μέσα σε οικία 44χρονου που τον φιλοξενούσε, χρηματικό ποσό. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

·  Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας 14χρονος ημεδαπός και η 35χρονη μητέρα του για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα, ο 14χρονος προχθές (19-07-2016) το πρωί, αφαίρεσε μέσα σε κατάστημα, χρηματικό ποσό από τσάντα 56χρονης.

Συλλήψεις για νομοθεσία περί σημάτων Συνελήφθησαν χθες (20-07-2016) το πρωί στην Πιερία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 30 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δύο καταστήματα τουριστικών ειδών και ενδυμάτων που διατηρούν οι προαναφερόμενοι σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας, διαπιστώθηκε να πωλούν διάφορα είδη απομιμήσεων επώνυμης εταιρείας. Συνολικά κατασχέθηκαν 107 απομιμητικά είδη (γυναικείες τσάντες και μπλούζες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ κινητών κ.α.).  (Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)
Σύλληψη για παίγνια Συνελήφθη σήμερα (21-07-2016) τα ξημερώματα στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 31χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας  περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα  (καφενείο) στην Κατερίνη, διαπιστώθηκε ο 31χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να μετατρέπει μέσω χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, παράνομα διενεργούμενα ηλεκτρονικά παίγνια στις οθόνες υπολογιστών, σε νόμιμες ιστοσελίδες. Κατασχέθηκαν από το χώρο του καταστήματος δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών (SERVER), οθόνη και πληκτρολόγιο.
Συλλήψεις για ναρκωτικά ·  Συνελήφθη χθες (20-07-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Παναγίας, ένας 27χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην οικία του 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,1 μέτρων, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκε στο σπίτι του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 28,3 γραμμαρίων. (Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

·  Συνελήφθη χθες (20-07-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Παναγίας, ένας 47χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην οικία του 3 φυτά δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους Σερρών σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για απάτη. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος έπεισε 48χρονο, που πωλούσε μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα, ένα ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) ιδιοκτησίας του,  ότι θα αγοράσει το παραπάνω μηχάνημα, αφού προηγουμένως συμφώνησαν να του καταβάλει χρηματικό ποσό μέσω τραπεζικής κατάθεσης και να του αποστείλει τη σχετική απόδειξη. Ο 48χρονος την 12-07-2016 έλαβε την τραπεζική απόδειξη κατάθεσης του συμφωνηθέντος ποσού στο λογαριασμό του από τον 53χρονο και στη συνέχεια απέστειλε το μηχάνημα σε περιοχή της Αττικής που του είχε υποδείξει. Ακολούθως, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει η μεταφορά των χρημάτων από τον 53χρονο και η τραπεζική απόδειξη που είχε αποστείλει ήταν πλαστή, αφού αντιστοιχούσε σε ανενεργό λογαριασμό.

Σχόλια