Ξύπνησε από κώμα 23 ημερών ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν

Ξύπνησε από κώμα 23 ημερών ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν
20 Ιουνίου, 2023

Ξύπνησε από κώμα 23 ημερών ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο τερματοφύλακας της Παρί, Σέρχιο Ρίκο, ο οποίος υπέστη σοβαρό ατύχημα με άλογο στο Ελ Ρασίγιο στα τέλη Μαΐου και έπεσε σε κώμα, είδε την κατάστασή του να βελτιώνεται αισθητά τις τελευταίες ώρες, καθώς άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να επικοινωνεί με τους οικείους του.
Βυθισμένος σε κώμα από τις 28 Μαΐου μετά από πτώση από άλογο, ο Σέρχιο Ρίκο δίνει σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες ώρες, όπως αποκάλυψε το Telecinco. Οι γιατροί αποφάσισαν τη Δευτέρα να μειώσουν τις δόσεις καταστολής που χορηγούνται στον Ισπανό τερματοφύλακα της PSG, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή ανάρρωση από το κώμα.
Οι εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα, ενώ στη συνέχεια το νοσοκομείο Virgen del Rocio της Σεβίλλης αναμένεται να ενημερώσει για την κατάστασή του. Το περιβάλλον του παίκτη εξακολουθεί να είναι πολύ σοκαρισμένο, αλλά θέλει να παραμείνει προσεκτικό.
Αναγνώρισε τους συγγενείς του
Η οικογένειά του αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να μην δοθούν περαιτέρω ιατρικές αναφορές μέχρι να αλλάξει η κατάσταση της υγείας του και στις 19 Ιουνίου μπορούμε να πούμε ότι ο Σέρχιο Ρίκο βγήκε από το κώμα και είναι ξύπνιος.
Όπως ανέφερε η Rocío Romero από τις πόρτες του νοσοκομείου, ο Ρίκο άνοιξε τα μάτια του και αναγνώρισε τους συγγενείς του. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο ποδοσφαιριστής επικοινωνεί μαζί τους με χειρονομίες, επειδή οι φωνητικές του χορδές μπορεί να είναι ακόμα επηρεασμένες από τις τόσες μέρες διασωλήνωσης.
Η σύζυγός του, Alba Silva, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο, ήταν επιφυλακτική αλλά χαρούμενη και ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα: “Λοιπόν, είμαστε ακόμα εκεί, κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός, μπορούμε να δούμε το φως… Σιγά-σιγά, ήξερα από την αρχή ότι θα τα καταφέρει, αλλά σιγά-σιγά, πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός”.
Πηγή: Equipe

Σχόλια