Κυνήγησε το καλύτερο η Αθανασία Μεσίρη στο προ-Ολυμπιακό του Βελγίου

Κυνήγησε το καλύτερο η Αθανασία Μεσίρη στο προ-Ολυμπιακό του Βελγίου
3 Οκτωβρίου, 2023

Κυνήγησε το καλύτερο η Αθανασία Μεσίρη στο προ-Ολυμπιακό του Βελγίου

Το «βάπτισμα του πυρός» σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής πήρε στην Αμβέρσα η Αθανασία Μεσίρη, η οποία συμμετείχε στον προκριματικό γυναικών και έδειξε καλά στοιχεία, παρότι δεν κατόρθωσε να μπει σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στο ντεμπούτο της στον θεσμό και σ’ έναν αγώνα ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, η 15χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 47,199 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (άλμα: 13,133 β., ασύμμετροι ζυγοί: 10,066 β., δοκός ισορροπίας: 11,900 β., έδαφος: 12,100 β.), συγκομιδή που δεν της επιτρέπει να ελπίζει στην κατάκτηση ενός από τα 14 Ολυμπιακά εισιτήρια που θα δοθούν σε αθλήτριες από ισάριθμες χώρες (εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των χωρών που θα πάρουν ομαδική πρόκριση).

Μέχρι στιγμής, η Μεσίρη είναι 20ή στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη του σύνθετου ατομικού, ενώ απομένει η διεξαγωγή των τριών τελευταίων προκριματικών ομίλων. Η οριστική κατάταξη, καθώς και οι φιναλίστ σε όλα τα αγωνίσματα των γυναικών, θα προκύψει με την ολοκλήρωση του προκριματικού, μετά τις 23:30 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, η ανερχόμενη Ελληνίδα διεκδίκησε τη διάκριση στο άλμα, όπου έφτασε τους 13,066 βαθμούς ως μέσο όρο (1ο άλμα: 13,133 β., 2ο άλμα: 13,000 β.) και είναι προς το παρόν 12η μεταξύ των υποψηφίων φιναλίστ, μένοντας οριακά έξω από την αναπληρωματική τριάδα του τελικού του Σαββάτου (07/10).

Η 15χρονη αθλήτρια, όπως και οι υπόλοιπες εκπρόσωποι της Εθνικής γυναικών, θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του σύνθετου ατομικού, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ερχόμενης χρονιάς στο Ρίμινι (2-5 Μαΐου 2024), όπου θα δοθεί άλλο ένα εισιτήριο.

 

Σχόλια