Στο τέλος κερδίζει ο Τεντόγλου – Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Βουδαπέστη

Στο τέλος κερδίζει ο Τεντόγλου – Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Βουδαπέστη
25 Αυγούστου, 2023

Στο τέλος κερδίζει ο Τεντόγλου – Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Βουδαπέστη

Εκπληκτικός, μοναδικός, υπέροχος… Ετσι απλά Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Βουδαπέστη με εκπληκτικό άλμα στην 6η προσπάθεια με 8,52μ.

Ο Τεντόγλου έδειξε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο πως είναι ο κορυφαίος άλτης. Στον αποψινό τελικό έδειξε πως είχε το μεγάλο άλμα που τόσο έψαχνε.

Μετά το ασημένιο πέρυσι στο Όρεγκον, ο 25χρονος πέρασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρίτη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) με 8,27μ.

Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και από το πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ. (0,6), σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση, για να γυρίσει στον κόσμο που είχε ενθουσιαστεί και να ζητήσει ηρεμία, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση «calma, calma».

Η δεύτερη προσπάθεια του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. στην τρίτη του προσπάθεια, παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του.

Άκυρο ήταν και το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, με τον Πίνοκ (άκυρος στην τρίτη του προσπάθεια) να ακολουθεί με 8,03μ.

Στην προτελευταία προσπάθεια του, ο Έλληνας άλτης έπιασε τα 8,30μ., με τον Τζαμαϊκανό να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με 7,96μ.

Στην έκτη και τελευταία ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή!

Πηγή: thes.gr Φωτογραφίες EUROKINISSI

Σχόλια