Συλλαλητήριο ΠΑΟΚ

Συλλαλητήριο ΠΑΟΚ
27 Νοεμβρίου, 2007

Συλλαλητήριο ΠΑΟΚ

Δέκα χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ από όλη τη Μακεδονία συγκεντρώθηκαν χθες στην Καμάρα, για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. "Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο ΠΑΟΚ" ήταν το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων οπαδών του Δικέφαλου, που διαμαρτυρήθηκαν για την αδιαφορία της πολιτείας στα προβλήματα του ΠΑΟΚ και απαίτησαν απαλλαγή του Δικέφαλου από τα χρέη που δημιούργησαν ιδιοκτήτες "τοποθετημένοι" στην ΠΑΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Από την ώρα, που αποφάσισε να κάνει τη δική του επανάσταση, ήταν βέβαιο ότι αρκούσε να σηκώσει το λάβαρό της ψηλά, για να τον ακολουθήσουν χιλιάδες κόσμου, που έχουν το ίδιο όνειρο μ' αυτόν. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των οπαδών του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περίπου 10.000 κόσμος μαζεύτηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να εκφράσει τη στήριξή του προς τη διοίκηση Ζαγοράκη, αλλά και να απαιτήσει "ίση μεταχείριση" για την ομάδα τους από την κυβέρνηση, η οποία συγκέντρωσε όλα τα πυρά.
Παρών στην συγκέντρωση και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που πήρε το μικρόφωνο, γνωρίζοντας την αποθέωση. "Όλη αυτή η συσπείρωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, ενοχλεί κάποιους, αλλά κανείς δεν θα μας σταματήσει. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει το δρόμο του και πρέπει να πάει στην κορυφή. Όλοι μαζί, εσείς κι εγώ, θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο, γιατί έτσι πρέπει", είπε ο Ζαγοράκης την ώρα που το σύνθημα "νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός" δονούσε την ατμόσφαιρα.
Πολιτειακοί παράγοντες δεν εμφανίστηκαν στην συγκέντρωση, με εξαίρεση τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος προσπάθησε να δηλώσει τη στήριξή του προς τον Ζαγοράκη, υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Γύρω στις 2.30μ.μ. το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε για το γήπεδο της Τούμπας, στο οποίο η ατμόσφαιρα χθες θύμιζε ντέρμπι. Εκεί παίχτηκε το δεύτερο μέρος της διαδήλωσης, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αναρτούν δεκάδες πανό με αποδέκτη την κυβέρνηση. Το περίφημο πλέον "Κωστάκη, αν τολμάς ρίξε μας, να δούμε ποιος θα πέσει", ήταν και πάλι στη θέση του, χωρίς αυτή τη φορά να επιχειρήσει να το κατεβάσει κανείς. Όπως και τα άλλα. "Κωστάκη, Αλογογκούφη, Ξανθέ, το νου σας, ο λαός του ΠΑΟΚ είναι παντού", "Τα χρέη έχουν όνομα", "Σήμερα στην Καμάρα, αύριο στη Βουλή, ο ΠΑΟΚ μας ελεύθερος κι οι κλέφτες φυλακή", "Ένα είναι το χρέος σας. Να σβήσετε τα χρέη μας". Η διαδήλωση, πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε φιέστα! Η γεμάτη Τούμπα θύμισε χθες παλιές καλές εποχές. Η θετική ενέργεια ξεχείλιζε, με τον κόσμο να κατακλύζει τις κερκίδες, να δημιουργεί μια καυτή ατμόσφαιρα, τραγουδώντας επί 90 λεπτά, να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του και στο τέλος να αποθεώνει τους παίκτες. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης παρακολουθούσε ενθουσιασμένος τα "δρώμενα" και δεν άντεξε. Επτά λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ζήτησε να διαβαστεί από τα μεγάφωνα, η γραπτή δήλωση, που ετοίμασε για το τέλος, για να ευχαριστήσει θερμά "το σύνολο των φίλων του ΠΑΟΚ για τη γιορτή του γηπέδου της Τούμπας και το ειρηνικό συλλαλητήριο της Καμάρας, όπου έγραψαν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην λαμπρή ιστορία του συλλόγου.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, ευχαρίστησαν τον κόσμο κι έτρεξαν στα κάγκελα για να μοιράσουν τις φανέλες τους, όπως είχαν συμφωνήσει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο κόσμος τους αποθέωνε. Η γιορτή της Τούμπας μόλις είχε τελειώσει. Το κλάμα στην Τούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αλλά και μετά τη λήξη του, δεν ήταν από τη... συγκίνηση, αλλά από τα δακρυγόνα της αστυνομίας. Φτάνοντας κατά χιλιάδες στην Τούμπα από την Καμάρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε τεράστιος συνωστισμός στη Θύρα 4, κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο και η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να "αναχαιτίσει" το πλήθος, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν όλοι, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το γήπεδο. Μετά το τέλος του αγώνα, για αδιευκρίνιστο λόγο, η αστυνομία έριξε πάλι δακρυγόνα έξω από τη Θύρα 4, με αποτέλεσμα τα κλάματα να πιάσουν ακόμη και τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, καθώς ο άνεμος έφερε τα "αέρια" μέχρι και έξω από τα αποδυτήρια.

Σχόλια