Τι σημαίνει για ΠΑΟΚ και Ξάνθη η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή -Τα σενάρια
Τι σημαίνει για ΠΑΟΚ και Ξάνθη η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή -Τα σενάρια
Πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 90 κατά η τροπολογία της κυβέρνησης που θα οδηγήσει στον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Πλέον, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας, η υπόθεση θα περάσει στον αθλητικό δικαστή της Super League (αφού επιδοθεί πρώτα στην ΕΠΟ) και εκείνος είναι αυτός που θα αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβληθούν στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας και του μετοχολογίου, αντίστοιχα. Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν να αφαιρεθούν τα πιστοποιητικά από τις δύο ΠΑΕ (κάτι που θα σήμαινε υποβιβασμό), ωστόσο με την τροπολογία της κυβέρνησης οι ποινές πλέον είναι μικρότερες και αφορούν αφαίρεση βαθμών (από -5 έως -10) και χρηματικό πρόστιμο.
Ο αθλητικός δικαστής, λοιπόν, αφού εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης (συμπεριλαμβανομένης της εισήγησης της ΕΕΑ), θα αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Το πιθανότερο σενάριο είναι αφαίρεση βαθμών και για τις δύο ομάδες, αλλά και βαρύ πρόστιμο. Συνεπώς, στη βαθμολογία θα είναι πρώτος ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο ΠΑΟΚ (ακόμα κι αν του αφαιρεθούν 10 βαθμοί), ενώ στην τρίτη θέση θα είναι η ΑΕΚ. Όσο για την Ξάνθη, θα πέσει από την εξάδα στην οποία βρίσκεται τώρα και θα βρεθεί σε θέση πλέι άουτ, τα οποία θα προσπαθήσει να αποφύγει στις εναπομείνασες αγωνιστικές της Super League.
Η προσφυγή του ΠΑΟΚ στα δικαστήρια
Φυσικά, ο ΠΑΟΚ έχει διαμηνύσει ότι θα προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η προσφυγή θα αφορά, όπως ισχυρίζεται ο ΠΑΟΚ, την παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε σε αντικατάσταση δύο μελών της Επιτροπής, κάτι που στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως δεν έχει νομιμότητα, βάσει του νόμου Βασιλειάδη και γι’ αυτό προσφεύγουν στα διαιτητικά δικαστήρια. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για πολλούς δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με τη διαδικασία, αλλά και για μη νόμιμη σύνθεση, με στόχο την ακύρωση της απόφασης.
Πηγή: iefimerida.gr