Αλεξανδρούπολη: Πλησιάζει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά, «εγκλωβίστηκαν» Τούρκοι τουρίστες

Αλεξανδρούπολη: Πλησιάζει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά, «εγκλωβίστηκαν» Τούρκοι τουρίστες
21 Αυγούστου, 2023

Αλεξανδρούπολη: Πλησιάζει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά, «εγκλωβίστηκαν» Τούρκοι τουρίστες

Στις παρυφές της Δαδιάς έφτασε η πυρκαγιά που κατακαίει τον Έβρο, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος που είχε πληγεί καίρια πέρυσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα - πεύκης κυρίως.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά, όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Απειλεί το δάσος της Δαδιάς η φωτιά
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, η απειλή για το δάσος είναι οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, «δίνοντας» κατά διαστήματα ριπές 8 έως και 9 μποφόρ.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυροσβέστης σκληρή. Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτωπα στο χωριό Νίψα, που είναι και το πιο μεγάλο, στα χωριά Δορίσκο και Μοναστηράκι ένα άλλο, στις Φέρες στο χωριό Καβησός πλησίον της Εγνατίας και στη Λυκόφη Σουφλίου», πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς.

«Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία Οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Έτσι, χιλιάδες τουρίστες, Τούρκοι κυρίως, αλλά και κάτοικοι του Βορείου Έβρου που είχαν σπεύσει για το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, και εγκλωβίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε η Εγνατία, σιγά-σιγά αρχίζουν από το πρωί να αποχωρούν.

«Τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται συνεχώς λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με τη βοήθεια των ανέμων», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτατη μετάδοση της φωτιάς.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια