Ανεργία

Ανεργία
28 Νοεμβρίου, 2007

Ανεργία

Τις γυναίκες και τους νέους κάτω των 25 ετών εξακολουθεί να πλήττει η ανεργία. Οι άνεργες Ελληνίδες τον Αύγουστο άγγιξαν το 11,8%, παρουσιάζοντας ωστόσο μείωση έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα, οπότε ήταν 13,4%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Πανελλαδικά, στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανεβαίνει η Δυτική Μακεδονία, καθώς το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται εκτός επαγγελματικού στίβου φτάνει το 13%
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, καθώς η ανεργία βρίσκεται στο ποσοστάτου 10%.
Περισσότερο ευοίωνη είναι η εικόνα για την Κεντρική Μακεδονία, με την ανεργία να φτάνει στο 8,5%,ποσοστό βέβαια που είναι αυξημένο, λόγω της ανεργίας στον δικό μας Νομό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων τον Αύγουστο υποχώρησε στα 372.000 άτομα, σημειώνοντας υποχώρηση σε σχέση με τους 425.000 ανέργους που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο του 2006.

Αρνητική είναι η εικόνα και για την Αττική, όπου είναι συγκεντρωμένη η πλειονότητα των Ελλήνων, με το ποσοστό της ανεργίας να φτάνει στο 7,4%. Σπάνιο είδος μοιάζουν οι άνεργοι στην Κρήτη (2,4%) αλλά και στο Νότιο Αιγαίο (3,6%).

Σχόλια