Απεργία Μ.Μ.Ε.

Απεργία Μ.Μ.Ε.
28 Νοεμβρίου, 2007

Απεργία Μ.Μ.Ε.

Με 24ωρη απεργία, μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης την αντίθεσή τους στην πρόταση να ενταχθούν τα Ταμεία του Τύπου σε ενιαίο ασφαλιστικό φορέα,μαζί με εκείνα των γιατρών, των μηχανικών και των νομικών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Πάνος Σόμπολος, εμφανίστηκε αγωνιστικός και αποφασισμένος, ανακοινώνοντας την κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των συνδικαλιστικών φορέων του Τύπου ανά την Ελλάδα για συνέχιση των κινητοποιήσεων «μέχρι τελικής πτώσεως». «Τα ταμεία που δημιουργήσαμε με κόπους και αγώνες, των οποίων μέλη ήταν ο Παλαμάς, ο Μυριβήλης, ο Καρκαβίτσας, έρχεται η κυβέρνηση να τα ισοπεδώσει. Δεν θα το επιτρέψουμε... Αρχίζει ένας πρωτόγνωρος στα χρονικά των ΜΜΕ αγώνας, με απεργία των συναδέλφων μας απ' άκρου σ' άκρο της Ελλάδας και θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, με 48ωρες και απεργίες διαρκείας» τόνισε.
Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον υπουργό Βασίλη Μαγγίνα και κατέληξαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αιτήματα των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με το ψήφισμα, είναι:
Να αποσυρθούν αμέσως οι αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις, που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων τους από τα υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.
Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.
Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σχόλια