Απεργιακό μπλακάουτ στη χώρα

Απεργιακό μπλακάουτ στη χώρα
19 Μαρτίου, 2008

Απεργιακό μπλακάουτ στη χώρα

Απεργιακό μπλακάουτ σήμερα στη χώρα, καθώς οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό κορυφώνονται με την πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στους δρόμους βρίσκονται και εργαζόμενοι και κοινωνικές ομάδες που θίγονται από το νομοσχέδιο.
Την Πέμπτη στις 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νομοσχεδίου και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος.

Το απεργιακό δελτίο - Ποιοι απεργούν και πότε

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΟΥ, στα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- όλων των βαθμίδων, στα νοσοκομεία. Κλειστά, επίσης, όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα πρατήρια καυσίμων.
Χωρίς ενημέρωση, επίσης, για 48 ώρες λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Η απεργία των δημοσιογράφων πραγματοποιείται από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής. Το διάστημα αυτό δεν θα μεταδοθεί καμία είδηση από τη δικτυακή πύλη του in.gr.
Παράλληλα, συνεχίζουν την απεργία τους δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί. Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρομεσαίοι έμποροι.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ύστερα από νεώτερη εκτίμηση του ΔΕΣΜΗΕ για περικοπές φορτίου 1.000 MW κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης, οι ανακοινωθείσες από τη ΔΕΗ εκ περιτροπής περικοπές - εφόσον επαληθευτεί η ανωτέρω εκτίμηση -θα γίνουν αναγκαστικά δίωρες από ωριαίες που είχαν προγραμματισθεί αρχικά. Επιπλέον θα χρειασθεί, ίσως, να γίνουν περικοπές και σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της επιχείρησης.
Όσον αφορά τη ΓΕΝΟΠ, ο στόχος της είναι να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νόμου για το Ασφαλιστικό την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις θα αφορούν την κατάθεση ατομικών και συλλογικών αγωγών για ακύρωση του Νόμου, με το επιχείρημα ότι είναι καταχρηστικός καθώς καταργεί μία ιδιωτική σύμβαση κυρωμένη με νόμο (1999), που διασφάλισε την περιουσία του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν για 13η ημέρα τις κινητοποιήσεις τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση και στην πορεία διαμαρτυρίας και αμέσως μετά θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της απεργίας.
Την Πέμπτη συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων, των καθηγητών και των δικηγόρων. Στα μέσα μεταφοράς συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων σε Προαστιακό και ΟΣΕ. H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν επίσης την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σχόλια