Διυπουργική Επιτροπή

Διυπουργική Επιτροπή
9 Ιανουαρίου, 2009

Διυπουργική Επιτροπή

Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον ίδιο και συμμετοχή του ΠΕΧΩΔΕ, Γ.Σουφλιά και των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Η Διυπουργική Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι αρμόδια για την συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας, των οικονομικών και της ανάπτυξης.

Η επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής θα καλούνται και συναρμόδιοι υπουργοί ανάλογα με το αντικείμενο της συνεδρίασης. Με τη σύσταση της Επιτροπής εκτιμάται ότι ενισχύεται περαιτέρω ο ρόλος του κ. Σουφλιά στην κυβέρνηση γενικότερα και στην οικονομία ειδικότερα, ενώ είναι γνωστό ότι δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Αλογοσκούφη. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κ.Καραμανλής απηύθυνε αυστηρές συστάσεις για δραστική μείωση δημοσίων δαπανών και υπουργικών εξόδων. «Ταξίδια, επισκέψεις και εκδηλώσεις περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία» είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της οικονομίας, τα οποία απέδωσε στην διεθνή κρίση ο Κ.Καραμανλής ανέφερε «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο. Το 2009 θα είναι δύσκολο. Η παγκόσμια οικονομική καταιγίδα δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική περίοδο». Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προτάξει την οικονομία της καθημερινότητας με πολιτικές τόνωσης της απασχόλησης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Σχόλια