Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης
7 Μαρτίου, 2014

Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τού επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.000.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Θα υποβάλει αίτημα μείωσης της εγγύησης. Παρουσία των συνηγόρων του Δημήτρη Τσοβόλα και Βασίλη Δημακόπουλου απολογήθηκε για το κακούργημα της ηθικής αυτουργία σε παραβίαση μυστικών Πολιτείας, κατηγορία η οποία του παραγγέλθηκε τον Νοέμβριο μετά από έφοδο στο σπίτι του και στο πολιτικό του γραφείο.
Η όλη δικαστική έρευνα έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, η οποία συνενώθηκε με αυτήν της ύπαρξης σχεδίου αποσταθεροποίησης για τη χώρα επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορία βασίζεται σε έγγραφο για την προμήθεια των Chinook, που βρέθηκε στο γραφείο του. Επίσης υπάρχει και αναφορά σε βάρος του από υπάλληλο της ΕΥΠ, που ενοχοποίησε άλλη πρώην υπάλληλο, η οποία φέρεται να του προμήθευε έγγραφα της ΕΥΠ.
Και εκείνη κατηγορήθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς όρους. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία. Μάρτυρες υπεράσπισής του κατέθεσαν χθες, Πέμπτη, στον ανακριτή οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Στο υπόμνημά του και την απολογία του στον ανακριτή ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι «υπήρξα και παραμένω ο πολιτικός, ο οποίος τολμά να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του... Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή συμπεριφορά τους...». Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια