Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά
2 Οκτωβρίου, 2023

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά

Με έργα, πράξεις και δράσεις χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά”

 

Τη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν οι Δήμοι.
Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε αρχικά περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Νεάπολης – Συκεών.
Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους στις γειτονιές των τριών Δήμων ζητήματα της καθημερινότητας και να τους επισημάνει την αμέριστη προσοχή που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Δυτική Θεσσαλονίκη συνολικά, με δεκάδες έργα, τα οποία την έβγαλαν από το τέλμα της υποβάθμισης και μείωσαν την ανισορροπία στην ανάπτυξη συγκριτικά με το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα.
«Όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πετύχαμε τον στόχο μας να φέρουμε την απαιτούμενη ισορροπία ανάμεσα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα, ρίχνοντας το βάρος των έργων και των δράσεών μας σε αυτή ακριβώς την περιοχή. Δεν συμβιβαστήκαμε με αδιέξοδες νοοτροπίες, δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, δεν αποδεχτήκαμε να υπάρχουν στην ίδια πόλη συμπολίτες μας πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Και πετύχαμε σήμερα η Δυτική Θεσσαλονίκη να είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή της Θεσσαλονίκης, να έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος του ελλείμματος σε υποδομές και να έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής. Η επόμενη πενταετία είναι πενταετία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Με την εμπιστοσύνη σας θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε την περιοχή, μέσα από ένα συνεκτικό και συγκροτημένο σχέδιο, προκειμένου το σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας, που ζουν εδώ, να αποκτήσουν μια ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής, μια ανθρώπινη καθημερινότητα και το σύγχρονο βιοτικό επίπεδο που δικαιούνται. Η συγκέντρωση τα τελευταία χρόνια εμβληματικών παρεμβάσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη δεν έγινε τυχαία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μονή Λαζαριστών, το στολίδι για τον πολιτισμό στην Κεντρική Μακεδονία, λειτουργεί εδώ με την υποστήριξη της Περιφέρειας. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά δημιουργείται ο μεγαλύτερος πνεύμονας αστικού πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα, με τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, που πρώτη χρηματοδότησε η Περιφέρεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο βιοκλιματικό κτίριο στη χώρα, το Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χωροθετήθηκε και λειτουργεί σε αυτή την περιοχή, όπως και μια σειρά από άλλες υποδομές, τοπικές και υπερτοπικές, οι οποίες αποτέλεσαν το θεμέλιο για την προσέλκυση περισσότερων κατοίκων, περισσότερων επενδύσεων, περισσότερων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερου εισοδήματος για την τοπική κοινωνία. Και σε όλα αυτά προσθέστε και τη σταθερή προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε όλες τις συνοικίες με αναπλάσεις και κρίσιμα έργα καθημερινότητας, να προσθέσουμε πράσινο και να μεριμνήσουμε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας με σύγχρονες κοινωνικές δομές, τις οποίες δημιουργήσαμε και υποστηρίζουμε τη λειτουργία τους. Με έργα, πράξεις και δράσεις χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Μια σχέση που συνεχίζεται βασισμένη σε γερές βάσεις και τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, “Αλλιώτικη Παρέα Ξανά Μαζί Μας 2023”, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών, στην τελετή έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, που διοργάνωσε στις Συκιές ο ΒΑΟ, με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γιώργο Μασλαρινό και στον αγώνα δρόμου “Δρόμος Δυτικός”, που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά, στο πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, όπου συναντήθηκε με καταστηματάρχες, εμπόρους και πολίτες, συζητώντας για τις αστικές παρεμβάσεις, που έχουν υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς.
«Παρεμβάσεις», που όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης»«έχουν βελτιώσει τις συνθήκες καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές και έχουν αναβαθμίσει την εικόνα του Δήμου και την κινητικότητα στην περιοχή. Παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται με το μεγάλο έργο της ανάπλασης στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Βότση – Βυζαντίου – Κηφισιάς, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, που πραγματοποιείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μετά το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στον αστικό ιστό της Καλαμαριάς, μια παρέμβαση που αφορά σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Καλαμαριάς, σε μια κομβική περιοχή, που σε επίπεδο λειτουργίας και κινητικότητας επηρεάζει όλο τον Δήμο, αλλά και το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Σύγχρονα μεγάλα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, πράσινο, στάθμευση, κυκλικοί κόμβοι, νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ένα σύνολο μικρών δημόσιων χώρων θα αποτελέσουν την επόμενη μέρα της Καλαμαριάς, με αναβαθμισμένη κοινωνική ζωή, με αναβαθμισμένο περιβάλλον, με εμπορική και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό το εμβληματικό έργο έρχεται να προστεθεί στα νέα πάρκα που έχουμε κατασκευάσει, στις υποδομές που έχομε δημιουργήσει σε όλες τις γειτονιές της Καλαμαριάς και στο κέντρο της. Αυτή η σταθερή και συνεπής πορεία της Καλαμαριάς μπροστά, συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια με τη δική σας εμπιστοσύνη, με τη δική σας δύναμη, με τη δική σας εντολή».

Σχόλια