Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στον Δήμο Θερμαϊκού

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στον Δήμο Θερμαϊκού
3 Οκτωβρίου, 2023

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στον Δήμο Θερμαϊκού

Τον Δήμο Θερμαϊκού επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της “Αλληλεγγύης” στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε αρχικά τη λαϊκή αγορά, το κέντρο, την παραλία και γειτονιές της Περαίας και στη συνέχεια την πόλη της Νέας Μηχανιώνας και την Επανομή.

Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχες για ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για τις υποδομές συνολικά στον Δήμο, για τις προοπτικές ανάπτυξης και για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Η Περαία, η Νέα Μηχανιώνα και η Επανομή έγιναν τα τελευταία χρόνια ξανά αγαπημένος τουριστικός προορισμός όχι μόνον για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για πολλούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια και αλλού. Για να επιτευχθεί αυτή η τουριστική ανάπτυξη, που φέρνει θέσεις εργασίας και τοπικό εισόδημα, εργαστήκαμε όλοι μαζί σκληρά. Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο σύγχρονων υποδομών, βελτιώσαμε τις συνθήκες διαβίωσης, επισκεψιμότητας και επένδυσης. Όχι μόνο στην Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή, αλλά και στους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα, όπως και στους οικισμούς του Αγγελοχωρίου, της Νέας Κερασιάς και του Μεσημερίου. Το παραλιακό μέτωπο εδώ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το υπόλοιπο μήκος του, όμως και τις τελευταίες ελλείψεις θα τις καλύψουμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της υλοποίησης της μεγαλύτερης παρέμβασης που προγραμματίσαμε για τη Θεσσαλονίκη, την ενοποίηση, ανάπλαση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου από το Αγγελοχώρι μέχρι το Καλοχώρι, σε ένα μήκος 40 χιλιομέτρων. Είναι το έργο που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη τη νέα σύγχρονη ταυτότητά της, ένα έργο για τις επόμενες πολλές γενιές, αντάξιο της υπερχιλιετούς πορείας της Θεσσαλονίκης μας στο χρόνο. Στην Περαία εγκαθίσταται η νέα μεγάλη επένδυση του ThessIntec, ενός από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην ΕυρώπηΣτη Νέα Μηχανιώνα επενδύσαμε στην Ιχθυόσκαλα και την κάναμε την πιο σύγχρονη της χώρας. Και στις αρχές του 2024 ξεκινάει το μεγάλο έργο για ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις στον κεντρικό δρόμο του Δήμου, που τον συνδέει με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συνδέει μεταξύ τους όλους τους μεγάλους παραλιακούς οικισμούς, την οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, όπου κατασκευάζουμε τρεις νέους κυκλικούς κόμβους, καταργώντας τα φανάρια και αποκαθιστώντας συνθήκες συνεχούς ροής κυκλοφορίας. Ένα έργο – σταθμός για τη συνολική λειτουργία του Δήμου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και των μετακινήσεων των κατοίκων, για την ασφάλεια των οικισμών, το οποίο επί χρόνια ζητούσε η τοπική κοινωνία και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους και τη μελετητική ωριμότητα, ώστε να το υλοποιήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Το έργο μας είναι πλέον παντού. Με νέα σχολεία, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με ενίσχυση των Κέντρων Υγείας τόσο με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και με επικουρικό προσωπικό, με βελτίωση του οδικού δικτύου, με αναπλάσεις σε όλους τους οικισμούς, με έργα βελτίωσης των προσβάσεων στις παραλίες, με σύγχρονες δομές κοινωνικής προστασίας των πιο αδύναμων πολιτών. Έργο για όλους τους συμπολίτες μας, το οποίο συνεχίζουμε με τη δική σας εμπιστοσύνη και τα επόμενα χρόνια, για να δυναμώσουμε τον Δήμο Θερμαϊκού, να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” αναφέρθηκε και σε σειρά παρεμβάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον Δήμο Θερμαϊκού, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά:

-Αναβάθμιση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Μεσημέρι.

-Έργα αποχέτευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της Λεκάνης Ανθεμούντα.

-Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης, σήμανσης και διαγράμμισης σε όλο το οδικό δίκτυο.

-Εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας από την είσοδο της Περαίας έως τη Νέα Μηχανιώνα.

-Εργασίες βελτίωσης της εθνικής οδού 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου από τη διασταύρωση με την Περιφερειακή Οδό Κ13 έως τη διασταύρωση αεροδρομίου “Μακεδονία”.

-Καθαρισμός όλων των ρεμάτων του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη και για φέτος.

-Κοινωνικό Παντοπωλείο.

-Παροχή Συσσιτίου.

-Κοινωνικό Φαρμακείο.

-Κέντρο Κοινότητας.

-Ανέγερση 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

-Ανέγερση 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας.

-Εξοπλισμός Ακαδημιών και Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

-Εξοπλισμός του Κέντρου Βιολογικών Εφαρμογών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια