Εθνικό Ταμείο Κοιν.Συνοχής

Εθνικό Ταμείο Κοιν.Συνοχής
29 Νοεμβρίου, 2007

Εθνικό Ταμείο Κοιν.Συνοχής

Η χρηματοδότηση προγραμμάτων εισοδηματικής ενίσχυσης 2 εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αποτελεί το στόχο του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην κυβερνητική επιτροπή. Η χρηματοδότηση του ταμείου για το 2008 θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ και σταδιακά θα αυξάνεται έως ότου φθάσει τα 2 δισ. το χρόνο.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι, να βοηθήσουμε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα η κοινωνική πολιτική δεν έχει δείξει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της φτώχειας, σύμφωνα με τα ποσοστά που αγγίζουν το 20%.
Με το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, μπαίνουν οι βάσεις για να αλλάξουν τα πράγματα επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης.
«Άνθρακες ο θησαυρός, της κυβέρνησης που θεωρεί ότι με 1,3 ευρώ την ημέρα το 2008 και προοπτικά με 2,8 ευρώ την ημέρα στους φτωχούς θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια τους» σημειώνει ο ΣΥΝ.
Ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στα 3,5 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας που ήταν η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας συνολικά κατά 30% στη διετία 2007-2008, η αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ και η ίδρυση ταμείου για τη στήριξη ανέργων σε περιοχές που αποβιομηχανοποιήθηκαν όπως π.χ. η Νάουσα
Όπως τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, στόχος είναι η σημαντική μείωση της φτώχειας μέσα στην επόμενη 5ετία. Το ποσό που θα καταβάλλεται στους δικαιούχους θα διαμορφώνεται με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια.

Σχόλια