Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής
23 Αυγούστου, 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Τρομερές εικόνες από δορυφόρο έρχονται στο φως, από τις φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτα για πέμπτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Στις φωτογραφίες από τον δορυφόρο του Ινστιτούτου Maxar των ΗΠΑ, φαίνονται από ψηλά οι πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει την περιοχή και οι μεγάλες εκτάσεις που έχουν γίνει στάχτη.

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες φαίνονται πυροσβεστικά αεροσκάφη επί τω έργω, ώστε να κατασβέσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί περισσότερο.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Δαδιά
Ασθενέστεροι αλλά πάντα ρυθμιστές της έντασης, της πορείας και της ταχύτητας εξάπλωσης της πυρκαγιάς, οι άνεμοι σήμερα στον Έβρο αναμένεται να καθορίσουν για άλλη μία μέρα, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, τον βαθμό δυσκολίας και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φωτιάς στα τέσσερα εναπομείναντα μέτωπα του νομού.

Με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, επτά εναέρια μέσα -και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κατάσβεσης να προτάσσει την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το δάσος-, επιχειρείται από το πρωί να τιθασευτούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Παρακολουθώντας την πορεία του μετώπου που εξακολουθεί να καίει στη Δαδιά για τρίτη ημέρα, οι δασικές υπηρεσίες του νομού, σε συνάρτηση και με τους βορειοανατολικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή οδηγώντας την πύρινη απειλή νοτιοδυτικά και μόλις συναντήσει μια ρεματιά να δημιουργεί μέτωπα με γεωμετρική πρόοδο, εκτιμούν ότι αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς που είναι βορειότερα, δεν θα ηρεμήσει ο νότιος Έβρος, όπως χαρακτηριστικά λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια