Η Κανέλλη έξαλλη στη Βουλή μίλησε για κλέφτες
Η Κανέλλη έξαλλη στη Βουλή μίλησε για κλέφτες
«Δεν έχω κλέψει κανέναν. Μόνο για ένα μπουκάλι γάλα και για ένα ψωμί την ημέρα, ετήσια στοιχίζουν 950 ευρώ! Σας ντροπιάζει η εικόνα του ψωμιού στη Βουλή; Ποιος έκλεψε; Παιδιά, συνταξιούχους, ανάπηρους, σε ποιους επιτίθεστε; Ποιους επιβαρύνετε; Τους έχοντες; Εγώ πάντως δεν έκλεψα. Δούλεψα, έχω 35 χρόνια…». Στα πρακτικά θέλησε να κατατεθεί η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μία φραντζόλα ψωμί και ένα ... μπουκάλι γάλα, θέλοντας να τονίσει την αδυναμία των νοικοκυριών να πληρώσουν βασικά είδη.
Η κ. Κανέλλη δήλωσε ότι το ψωμί κοστίζει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ. "Τετραμελής οικογένεια δίνει 950 ευρώ μόνο για αυτά τα δύο, για τίποτα άλλο" τόνισε.
Η βουλευτής δέχτηκε τις διαμαρτυρίες του προεδρεύοντος της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, διότι ντρόπιαζε την εικόνα του Κοινοβουλίου, παρακαλώ! ωστόσο εκείνη είπε ότι οι κλέφτες δεν την ντρόπιασαν; Και έβγαλε και λογαριασμό της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη για τον νέο φόρο στα ακίνητα, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και για την μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.
Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι που καλούνται τώρα να πληρώσουν δεν έχουν κλέψει κανέναν, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα. "Ποιος έκλεψε ποιόν;" αναρωτήθηκε η κ. Κανέλλη.
Η κ. Κανέλλη δέχτηκε τις επικρίσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε: "Ήρθε η κα Κανέλλη εδώ και στο άκρον άωτο της γελοιότητας μας εμφάνισε τη φρατζόλα, αφού έκανε το μπάνιο στην πισίνα της".
Πάντως, πέραν αυτού του περιστατικού, η συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε η μέσω τροπολογίας επιμήκυνση του χρόνου επιβολής του φόρου στα ακίνητα, ήταν γενικότερα "εμπόλεμη". Η βουλευτής σημείωσε ακόμη: «Ακούσαμε χθες και υπουργό σας που ήρθε από έξω (εννοεί τον Ηλία Μόσιαλο) να λέει ''όχι'' στα προνόμια (των βουλευτών). Έτσι θα μας σώσει! Αλλά δεν σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες!». Και πρόσθεσε: «Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Όπως στην εποχή του Βουλγαροκτόνου». Απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τους είπε: «Στη δύσκολη στιγμή το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα».