Η Θεσσαλονίκη στη λίστα με τους 23 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς του CNN

Η Θεσσαλονίκη στη λίστα με τους 23 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς του CNN
17 Μαΐου, 2023

Η Θεσσαλονίκη στη λίστα με τους 23 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς του CNN

Τo αμερικανικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στα 23 κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2023.
Η ελληνική πόλη δεσπόζει σε μία λίστα μαζί με εντυπωσιακούς προορισμούς όπως τα νησιά Φίτζι, το Μανάους στη Βραζιλία και το Κάιρο.
Οι συντάκτες του πολυεθνικού ειδησεογραφικού καναλιού παροτρύνουν το αναγνωστικό κοινό να επισκεφθεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ως έναν από τους καλύτερους city break προορισμούς της Ευρώπης.
Δίνεται έμφαση στη γαστρονομική σφραγίδα της UNESCO, την αγορά Μοδιάνο αλλά και το παραλιακό μέτωπο.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με αφορμή το άρθρο, επεσήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις και την προσοχή από αναγνωρισμένα διεθνή μέσα και μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού».
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το Ιταλικό περιοδικό «Bell’ Europa» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες προβάλλει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνεται στο γαστρονομικό προφίλ του προορισμού, από τις γεύσεις της Ανατολίας που έφεραν οι πρόσφυγες τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη σύγχρονη γκουρμέ κουζίνα.
Την περασμένη εβδομάδα, το ισπανικό περιοδικό SHANGAY συμπεριέλαβε την πόλη ως προορισμό για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ισπανίας.
Και ο δημοφιλής ιστότοπος Tasteatlas κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση ανάμεσα σε άλλες 100 σ’ όλο τον κόσμο για το αυθεντικό γαστρονομικό της προφίλ.
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σχολίασε πως αποδίδει καρπούς η στρατηγική προβολή που υλοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πλέον ο πήχης ανεβαίνει ψηλά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια