Κάρτα καυσαερίων και για τα δίκυκλα

Κάρτα καυσαερίων και για τα δίκυκλα
6 Ιουνίου, 2008

Κάρτα καυσαερίων και για τα δίκυκλα

Διορία μέχρι το τέλος του 2010 θα έχουν οι ιδιοκτήτες όλων των οχημάτων και των δικύκλων της χώρας για να εκδώσουν κάρτα καυσαερίων. Η επέκταση του μέτρου της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, όπως και η διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου των ΙΧ και των ταξί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά και η ίδρυση πρατηρίων φυσικού αερίου περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Το υπουργείο Μεταφορών έχει στόχο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, την εξασφάλιση της τεχνικής υποστήριξης του εγχειρήματος. «Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι ευρύ και ο έλεγχος της κάρτας καυσαερίων δε θα έπρεπε να περιορίζεται μόνο στα αστικά κέντρα και στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που κυκλοφορούν», δήλωσε ο υπουργός, προκαλώντας, ωστόσο, την αντίδραση των μοτοσικλετιστών.

Σύμφωνα με τα μέλη της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, «όλα τα μέτρα που είναι εισπρακτικά προωθούνται άμεσα, ενώ όσα δεν είναι μπαίνουν στο χρονοντούλαπο». Σημειώνεται ότι το κόστος της κάρτας ελέγχου κυμαίνεται σήμερα από 9 έως 17 ευρώ για τα ΙΧ και αναλόγως αναμένεται να προσδιοριστεί και το αντίτιμο της κάρτας για τα δίκυκλα, η οποία θα ισχύει για ένα χρόνο.

Σχόλια