Καύσωνας: Με 40αρια θα πάμε ως το τέλος Ιουλίου -Η ανάρτηση Αρναούτογλου

Καύσωνας: Με 40αρια θα πάμε ως το τέλος Ιουλίου -Η ανάρτηση Αρναούτογλου
19 Ιουλίου, 2023

Καύσωνας: Με 40αρια θα πάμε ως το τέλος Ιουλίου -Η ανάρτηση Αρναούτογλου

Το νέο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την χώρα το προσεχές τριήμερο, θα είναι… διαρκείας καθώς το θερμόμετρο θα μείνει πάνω από τους 40 βαθμούς μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κάνει λόγο για δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα από αύριο 20 Ιουλίου ως και τις 28 του μηνός.

Μάλιστα, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.500 μ., η μέση θερμοκρασία αναμένεται να είναι 14 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου, όπως αναφέρει, είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45°C τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία.

Αρναούτογλου: Δεν τελειώνουμε έτσι απλά με τον καύσωνα
Την πληροφορία επιβεβαιώνει και με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος τονίζει ότι θα υπάρχει κορύφωση του δεύτερου κύματος του καύσωνα, την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Όπως έγραψε, στους κλειστούς κάμπους θα έχουμε και 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, φτάνοντας δηλαδή τους 45 - 46 και στα ορεινά σημεία θα έχουμε 8 βαθμούς λιγότερους.

Η ανάρτηση του Αρναούτογλου

«Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά! Φίλες και φίλοι!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια