Μαρουσάκης: Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διακοπεί από μια «κακοκαιρία-εξπρές» μέσα στην εβδομάδα

Μαρουσάκης: Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διακοπεί από μια «κακοκαιρία-εξπρές» μέσα στην εβδομάδα
6 Νοεμβρίου, 2023

Μαρουσάκης: Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διακοπεί από μια «κακοκαιρία-εξπρές» μέσα στην εβδομάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, αρχής γενομένης από σήμερα (6/11), μετά την κακοκαιρία που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο μετεωρολόγος του Open τόνισε ότι η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, όμως θα σημειωθούν και κάποιοι τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα έχουν δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις που θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, καθώς θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, από 4-5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα (6/11) θα έχει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις, και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

«Κακοκαιρία-εξπρές» μέσα στην εβδομάδα
Μέχρι και την Παρασκευή (10/11) ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά -για την εποχή- επίπεδα, κοντά στους 25-27 βαθμούς, και οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν.

Την Τρίτη (7/11) θα υπάρξει μια διαταραχή στα βορειοδυτικά, η οποία την Τετάρτη (8/11) θα κινηθεί ανατολικότερα και θα δώσει βροχοπτώσεις ιδιαίτερα προς τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Γρήγορα όμως θα περάσει και αυτό το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα εκτονωθεί σύντομα, ο καιρός θα βελτιωθεί και οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά καλές.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια