ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
5 Ιουνίου, 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συνειδητοποιήσουμε, να μάθουμε, να πιστέψουμε ότι το περιβάλλον είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και όσο το πληγώνουμε βγαίνουμε όλο και περισσότερο χαμένοι.

Η επιστήμη, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν προβλέπει καθόλου αισιόδοξο το  μέλλον και για αυτό πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Να εμπεδώσουμε όλοι πως η επιβίωσή μας εξαρτάται άμεσα από την φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόβλημα σήμερα είναι δύσκολο και πολυδιάστατο το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή στον πλανήτη. Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινόμενων, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων, δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.

Είναι χρέος όλων μας αλλά κυρίως υποχρέωση προς τις μελλοντικές γενιές η ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής και οικολογικής συνείδησης, καθώς και η έμπρακτη ενεργοποίηση όλων μας στην κατεύθυνση αυτή. Η υπόθεση της προστασίας, της διάσωσης και της διατήρησης του περιβάλλοντος είναι κοινή υπόθεση όλων και εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη πρόκληση όλων των εποχών.

Για το Δήμο Πέλλας το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και σημαντική προτεραιότητα, ενώ η προστασία του αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινότητάς μας. Και αυτό το δείχνουμε εμπράκτως. Από τις πρώτες ημέρες τη διοίκησής μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, κινηθήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για την αποτροπή ρύπανσης και τον εξωραϊσμό δημόσιων χώρων, το καθάρισμα χώρων και περιοχών που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης σε πόλεις και χωριά, την διάνοιξη οριοθετημένων οδών, με την παράλληλη αξιοποίηση των πράσινων πνευμόνων του Δήμου μας, όπως είναι το πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά, ο προαύλειος χώρος του Πολύκεντρου κλπ.

Στόχος μας να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην ενίσχυση και εδραίωση της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης σε όλους τους πολίτες και για αυτό δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας.

Ευστάθιος Φουντουκίδης

Δήμαρχος Πέλλας

Σχόλια