ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
25 Σεπτεμβρίου, 2007

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37

 

10680 ΑΘΗΝΑ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5

 

FAX: (210)3665420

 

e-mail : [email protected]

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2007

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Ο υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το Βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού.

 

Λίγες μόνον ημέρες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή επιβεβαιώνει απολύτως με τις επιλογές της ότι, όχι μόνον δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην έκδοση του Βιβλίου, μετά τις «παρατηρήσεις» που δήθεν υιοθετήθηκαν όλες, κατά δήλωση του ίδιου του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, όχι μόνον δεν έλεγε την αλήθεια προεκλογικά, αλλά αντιθέτως παραπλανούσε τους Έλληνες πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα, για τις πραγματικές της προθέσεις.

 

Είναι η ίδια η κυβέρνηση Καραμανλή, που όχι μόνον - για τους ίδιους λόγους - δεν μπορεί να «τυπώσει» ένα Βιβλίο, αλλά σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος και όχι τις ευθύνες της απέναντι στην νέα γενιά και το μέλλον του τόπου.

 

Ο νέος υπουργός Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν, είναι και όπως δείχνει, θα παραμείνουν όμηροι μιας πολιτικής αντίληψης που οδηγεί στο παρελθόν και κατ΄επανάληψη εκφράστηκε από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

 

Σχόλια