Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Ιουνίου

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Ιουνίου
25 Μαΐου, 2010

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Ιουνίου

Συγκαλείται την Πέμπτη, 27 Μαΐου, η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν τα συνδικάτα, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Ιουνίου, πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, «για τα άδικα και σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, η ολομέλεια της διοίκησης θα συζητήσει όλα τα παραπάνω σοβαρά και κρίσιμα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και θα αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

- «Για την ΕΓΣΣΕ κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, ιδιαίτερα στις σημερινές ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που τα εισοδήματα μειώνονται, ενώ οι τιμές καλπάζουν, να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις θέσεις εργασίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει:.

- «Οι προτάσεις και οι 'απαιτήσεις' της 'τρόικας', που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, είναι παντελώς απαράδεκτες και καταδικαστέες. Είναι βασισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων, χωρίς να εξασφαλίζουν βιώσιμη και αποτελεσματική προοπτική για το ασφαλιστικό σύστημα».

- «Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και στα 'θέματα' που ζητά συνάντηση και 'διαπραγμάτευση' ο υπουργός Εργασίας, απορρίπτονται, στο σύνολο τους, ως τα πλέον ακραία, αντεργατικά μέτρα, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση, εκτός του ότι, με αυτή την επιστολή, παρεμβαίνει και καταργεί τον ίδιο το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων», τονίζει. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια