Ποια είναι τα έργα που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα η ΠΟΠΣΜ για την προάσπιση της Μακεδονίας

Ποια είναι τα έργα που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα η ΠΟΠΣΜ για την προάσπιση της Μακεδονίας
Οκτώβριος 24th, 2018

Ποια είναι τα έργα που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα η ΠΟΠΣΜ για την προάσπιση της Μακεδονίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού ανέλαβαν την οργάνωση εκστρατείας για τη μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων. Χάρη στην έγκαιρη πληροφόρηση από το ΔΣ της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, που συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Νικόλαο Κοτζιά στις ΗΠΑ (Νοέμβριος 2017) και τους ενημέρωσε ότι σκοπεύει να κλείσει σύντομα το ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων, ξεκίνησε μια καλά οργανωμένη εκστρατεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αμείωτο ρυθμό.

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις που απαριθμούνται παρακάτω βάρυναν οικονομικά την τον μακεδονικό Ελληνισμό της διασποράς καθώς και Ελλαδίτες πατριώτες που στήριξαν οικονομικά τον αγώνα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΣΜ και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων/μελών της καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό κι όχι με χρήματα της ΠΟΠΣΜ.  Ας δούμε όμως το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πραγματοποίησε η ΠΟΠΣΜ μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου:

  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 έγινε η έναρξη της εκστρατείας με επίσκεψη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίον δόθηκε ψήφισμα των μελών και συνεργαζόμενων σωματείων της ΠΟΠΣΜ περί μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς και επίκληση να πιέσει τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει δημοψήφισμα σε περίπτωση απόκλισης από την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που έγινε το 1992 και απέκλειε οποιαδήποτε ονομασία περιείχε τον όρο «Μακεδονία» για το όνομα των γειτόνων. Ο κ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ ότι θα συγκαλέσει κι εκείνος συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπως έπραξε ο κ.Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992 (κάτι που δεν έκανε). Χαρακτήρισε επίσης ότι μια λύση που θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό (πχ «βόρεια» ή «άνω») θα είναι κακή για τη χώρα μας καθώς θα ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων (μέχρι στιγμής δεν έδειξε να αποδοκιμάζει το «βόρεια Μακεδονία» που του ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας). Ο κ.Παυλόπουλος συνεχάρη τον Πρόεδρο (κ.Τάτσιο) και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ που τον επισκέφθηκαν για τους αγώνες που δίνουν για τη δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού.

 

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 μοιράσθηκαν ενημερωτικά έντυπα σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με τα οποία έγινε σαφές ότι η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας θα εγείρει βάσιμες επιδιώξεις από τους λιγοστούς αυτονομιστές «Μακεδόνες» για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος. Η ΠΟΠΣΜ ως ο πλέον αρμόδιος φορέας  για τη διατήρηση της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η αναγνώριση «μακεδόνων» εκτός ελληνικής επικράτειας και προειδοποίησε για ενέργειες που έχουν ως σκοπό την αποσταθεροποίηση της περιοχής, με την διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.

 

  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

 

Τυπώθηκαν και μοιράσθηκαν 120.000 έντυπα με μηνύματα για υπεράσπιση του Μακεδονικού Ελληνισμού και μοιράσθηκαν σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Μακεδονίας.

  • ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Πραγματοποιήθηκε  κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2017 και Ιανουάριο 2018 μέσω της ιστοσελίδας www.onomasia.gr. Συγκεντρώθηκαν περίπου 240.000 υπογραφές για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Η ιστοσελίδα δέχθηκε πολλές φορές διαδικτυακή επίθεση με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της συλλογής υπογραφών πέραν του Φεβρουαρίου, καθώς το κόστος συντήρησης και ασφάλειας ήταν πλέον δυσθεώρητο, ενώ η αναγνώριση του αποτελέσματος εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν

  • ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Η ΠΟΠΣΜ απέστειλε επίσημο αίτημα σε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της Μακεδονίας ζητώντας να εκδοθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια ΨΗΦΙΣΜΑ για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Από τον Δεκέμβριο 2017 μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 συγκεντρώθηκαν 48 ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων από τους συνολικά 59 Δήμους της Μακεδονίας. Εφόσον η κυβέρνηση αρνήθηκε να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το κρίσιμο εθνικό θέμα, αυτό το κατάφερε η ΠΟΠΣΜ με τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων που αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΟ τρόπο έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Η άρνηση εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες δεν μπορεί να παραβλεφθεί από κανέναν.

 

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους σε 10 μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας στις οποίες κλήθηκαν ΟΛΟΙ οι φορείς και οι παράγοντες του εκάστοτε Νομού για δημόσια διαβούλευση σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε ελάχιστες περιπτώσεις προσήλθαν βουλευτές και σε όλες τις διαβουλεύσεις οι παριστάμενοι υπερθεμάτισαν για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Σκοπός αυτών των συγκεντρώσεων ήταν η αφύπνιση των τοπικών κοινωνιών και η ενδυνάμωση του εθνικού φρονήματος.

 

  • ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΗΝΑΣ

 

Κι ενώ «κάποιοι» πίστεψαν ότι ο κόσμος θα αδιαφορήσει για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ήρθε το απροσδόκητα μεγάλο συλλαλητήριο των 500.000 στην Θεσσαλονίκη (21 Ιαουναρίου 2018) να δείξει ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Ακολούθησε το τριπλάσιο σε όγκο συλλαλητήριο των Αθηνών την 4η Φεβρουαρίου 2018, το οποίο έκλεισε με παράδοση ψηφίσματος στα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και τα 2 συλλαλητήρια ήταν ειρηνικά και έστειλαν ένα ηχηρότατο μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία όμως συνέχισε να κωφεύει.

 

  • ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Κι ενώ η κυβέρνηση προχωρούσε ακάθεκτη προς την παράδοση της Μακεδονίας στους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων, η ΠΟΠΣΜ απέστειλε εξώδικες δηλώσεις σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ανέκοψε προσωρινά αυτήν την πορεία καθυστερώντας μερικούς μήνες την υπογραφή της «συμφωνίας» μεταξύ των 2 κρατών. Το περιεχόμενο των εξωδίκων περιλάμβανε την προειδοποίηση ότι επειδή η παράδοση του ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους (όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί και αρκετοί ξένοι ηγέτες), τότε σε περίπτωση που αυτό το ψήφιζαν θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα.

 

  • ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Η ΠΟΠΣΜ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενάντια στην ίδρυση Συλλόγου στην Ηράκλεια Σερρών με την επωνυμία Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ , καθώς ο ενιδρυθείς σύλλογος εξέδωσε εφημερίδα (έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) όπου υποστήριζε την ύπαρξη «μακεδονικής» Γλώσσας και μειονότητας εντός Ελλάδος.

 

  • 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ

 

Περισσότεροι από 7000 Μακεδόνες συναντήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης για να αναδείξουν την ΓΝΗΣΙΑ Μακεδονική Παράδοση και να συσφίξουν τις σχέσεις τους, με σύνθημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.  Στην εκδήλωση προσκλήθηκε επίσημα ο ΥΠΕΞ κ. Νικόλαος Κοτζιάς για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ΠΟΙΟΙ είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες (δεν ήρθε φυσικά). Από βήματος ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποφυγή της εθνικής τραγωδίας.

 

  • ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Η ΠΟΠΣΜ υπέβαλε μήνυση εναντίον του ΥΠΕΞ Νικόλαου Κοτζιά στα τέλη Μαΐου όταν ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν τελειώσει κι ότι στην ονομασία των γειτόνων θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία». Η ΠΟΠΣΜ επιχειρώντας να αποτρέψει ή να καθυστερήσει κι άλλο την διαφαινόμενη παράδοση της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων κατηγόρησε τον Κοτζιά για κατάχρηση κρατικής εξουσίας και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Στη μήνυση της ΠΟΠΣΜ επισυνάφθηκαν οι 48 αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας, στις οποίες φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μακεδονίας αρνείται να παραχωρηθεί το όνομά του στους σλάβους των Σκοπίων. Η εισαγγελία τους Αρείου Πάγου έστειλε το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με σκοπό την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κοτζιά, γεγονός που δείχνει ότι η μήνυση ήταν ΒΑΣΙΜΗ.

 

  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 6Ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 

Η ΠΟΠΣΜ συμμετείχε ενεργά στα περισσότερα από τα συνολικά 24 συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Αυτές οι συγκεντρώσεις απέδειξαν ότι ο ελληνικός λαός εν έτει 2018 ξεπέρασε σε όγκο αντιδράσεων εκείνες που πραγματοποιήθηκαν το 1992.

 

  • ΠΙΣΟΔΕΡΙ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Την Κυριακή 17 Ιουνίου η ΠΟΠΣΜ με πολυάριθμη αποστολή βρέθηκε στο Πισοδέρι, όπου οι δυνάμεις καταστολής είχαν ρητή εντολή να στείλουν μήνυμα σε όσους συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία ότι θα αντιμετωπίζονται με βία και χημικά  και να τους αποθαρρύνουν από μελλοντικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η μορφολογία του εδάφους στο Πισοδέρι και η αδυναμία διεξόδου οδήγησαν σε εικόνες που ντρόπιασαν το σύγχρονο Ελληνικό κράτος για τις τακτικές που χρησιμοποίησε η αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία πάνοπλη έδρασε ενάντια σε γυναικόπαιδα και ιερωμένους «οπλισμένους» με τη σημαία του Έθνους. Πολλοί και σοβαροί οι τραυματισμοί αλλά αυτή η μάχη στο Πισοδέρι ατσάλωσε τη θέληση των Ελλήνων απέναντι στην κυβερνητική βία.

 

  • ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Στις 28 Ιουνίου 2018 η ΠΟΠΣΜ σε συνεργασία με ΟΛΕΣ τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της εν λόγω «συμφωνίας» στο ΣτΕ. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 7 Δεκεμβρίου 2018. Η ομάδα των νομικών των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανέπτυξε στο δικόγραφο ΟΛΕΣ τις ακυρότητες της «συμφωνίας» των Πρεσπών και αναμένεται να αποφανθούν οι δικαστές για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

 

  • ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Ταυτόχρονα με την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε και αίτηση αναστολής ισχύος της «συμφωνίας» (ασφαλιστικά μέτρα) μέχρι να τελεσιδικίσει η αίτηση ακύρωσης. Στόχος της αίτησης αναστολής ήταν να ανακοπεί η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και να μην υπογραφεί αυτή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έγινε στις 12 Ιουλίου 2018. Δυστυχώς η εκδίκαση της αίτησης αναστολής έγινε μια ημέρα μετά…στις 13 Ιουλίου και απορρίφθηκε. Στο δικόγραφο αναφέρθηκαν 5 σημεία στα οποία οι Παμμακεδονικές υποστήριξαν ότι θα παραχθούν αποτελέσματα ένεκα της υπογραφής της «συμφωνίας». Από αυτά απορρίφθηκαν τα 3 (σχολικά βιβλία, εμπορικά σήματα και είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) με το αιτιολογικό ότι μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου που θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης η συμφωνία δεν παράγει αποτελέσματα. Βέβαια βλέπουμε ότι ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων εκατέρωθεν, γεγονός που διαψεύδει πανηγυρικά την απόφαση του ΣτΕ. Τα 2 σημεία της αίτησης αναστολής με τα οποία ΔΕΝ ασχολήθηκε καν το ΣτΕ ήταν η δήθεν «μακεδονική» εθνότητα και Γλώσσα. Προφανώς ήταν αδύνατο να αντικρουστούν αυτά και οι δικαστές αποφάσισαν να συζητηθούν εν τέλει στην εκδίκαση της 7ης Δεκεμβρίου 2018 στην αυξημένη ολομέλεια του ΣτΕ.

 

  • 70 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2018)

 

Κατά τον μήνα Ιούλιο ενεργοποιήθηκαν ομάδες πατριωτών σε όλη την Ελλάδα και διοργάνωσαν περίπου 70 συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις ανα την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πολλές Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία, στις οποίες συμμετέχουν κατά βάση νέοι άνθρωποι που έχουν την ανησυχία για την εξέλιξη του κρίσιμου εθνικού θέματος της Μακεδονίας. Σε αυτήν την προσπάθεια έγιναν μια γροθιά σύλλογοι, μεμονωμένα άτομα και φορείς που υποστήριξαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Διοργανώθηκαν μηχανοκίνητες πορείες με σκοπό την ενδυνάμωση του εθνικού φρονήματος και συνέβαλαν στη συσπείρωση του κόσμου.

 

  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

 

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δε θα μπορούσαν να μην τον «υποδεχθούν» οι Μακεδόνες. Η ΠΟΠΣΜ, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τα Χριστιανικά Σωματεία και οι νεοσυσταθείσες Επιτροπές Αγώνα ανα την Ελλάδα διοργάνωσαν συλλαλητήριο με σκοπό την έκφραση ισχυρής αντίδρασης στην υπογραφείσα «συμφωνία» των Πρεσπών. Δυστυχώς η κυβερνητική προβοκάτσια λειτούργησε προς αποθάρρυνση και εκφοβισμό του κόσμου. Χωρίς ουσιαστική αιτία οι δυνάμεις καταστολής έριχναν επί 4 ώρες δακρυγόνα και χημικά ενάντια των διαδηλωτών με προφανή σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης πάσει θυσία. Σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικοί χτύπησαν τους διαδηλωτές, ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές χωρίς λόγο.

 

  • ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους των Παμμακεδονικών ενάντια της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Παπακώστα και του Αστυνομικού Δντη Θεσσαλονίκης για την απρόκλητη βία που άσκησαν οι δυνάμεις καταστολής και την έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

 

  • ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΠΣΜ

 

Οι σύλλογοι/μέλη της ΠΟΠΣΜ διοργάνωσαν και συνεχίζουν να διοργανώνουν ημερίδες με θέμα το σκοπιανό ζήτημα. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση του κοινού γύρων από αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα και η διατήρηση του κόσμου σε εκγρήγορση.

 

  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

 

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνέδριο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «οι νομικές συνέπειες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Την αντίδραση της ΠΟΠΣΜ προκάλεσε το γεγονός ότι από τους 6 εισηγητές που επελέγησαν οι περισσότεροι ήταν ή είναι σύμβουλοι του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά. Είναι ολοφάνερο ότι το συνέδριο είχε ως σκοπό την νομιμοποίηση της «συμφωνίας» στα μάτια του κόσμου. Η ΠΟΠΣΜ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων ζητώντας τους να καλέσουν τρεις άλλους εισηγητές που τάσσονται κατά της «συμφωνίας», κάτι που δεν έγινε δεκτό. Η παρουσία της ΠΟΠΣΜ κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν πολύ έντονη με κορύφωση στο τέλος των εισηγήσεων, όταν τέθηκαν «βροχή» πιεστικά ερωτήματα προς τους εισηγητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν σε μεγάλο βαθμό.

 

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σχετικά με τις συνέπειες της «συμφωνίας» αν κι όποτε αυτή κυρωθεί. Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η «συμφωνία» σε επίπεδο εθνικό και σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών.

 

Κείμενο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιου Τάτσιου.

 

Σχόλια