Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα Βαλκάνια

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα Βαλκάνια
1 Αυγούστου, 2014

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα Βαλκάνια

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει περιοχές της δυτικής και νότιας Σερβίας, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου.
Σερβία
Βροχές πλήττουν εδώ και 24 συνεχόμενες ώρες την πόλη Κόστολατς στις όχθες του ποταμού Δούναβη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις του θερμοηλεκτρικού εργοστασίου που λειτουργεί στην περιοχή και για τμήμα του λιγνιτωρυχείου και του εξοπλισμού εξόρυξης.
Οι πόλεις Κόστολατς, Ποζάρεβατς Τόπολα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνιακές υποδομές.
Από την ανεμοθύελλα και τις βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την περιοχή του δήμου Μέντβετζα, στη νότια Σερβία, καταστράφηκαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και περισσότερο από 100 σπίτια, σε διάφορα χωριά.
Στην πόλη Γιαγκόντινα σημειώθηκε χθες χαλαζόπτωση και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν προβλήματα στις πόλεις Κράλιεβο, Κουρσούμλιγια, Σρεμ, Κρούσεβατς, Βρνιάτσκα Μπάνια και Ομπρένοβατς.
Ο δήμαρχος της πόλης Νις, Ζόραν Πέρισιτς προειδοποίησε τους κατοίκους ότι στην περιοχή αναμένεται κακοκαιρία μεγάλης έντασης και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε επαγρύπνηση.
Χθες το βράδυ ο βοηθός υπουργός Μεταφορών, Ζόραν Ίλιτς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο αεροδρόμιο "Νίκολα Τέσλα" του Βελιγραδίου, ώστε να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές.
Μαυροβούνιο
Κακοκαιρία με βροχές έπληξε και το νότιο και κεντρικό τμήμα του Μαυροβουνίου με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια επαρχιακοί δρόμοι.
Στην πόλη Χέρτσεγκ Νόβι ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους και πλημμύρισαν σπίτια.
Στο Μπαρ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου και λόγω των θυελλωδών ανέμων άδειασαν οι παραλίες από τουρίστες.
Κροατία
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες και την Κροατία, όπου στην πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, καθώς διακόπηκαν τα δρομολόγια λεωφορείων και τραμ ξερίζωσαν δένδρα και γκρέμισαν ομπρέλες.
Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε η πίστα του διεθνούς αεροδρομίου Πλέσο του Ζάγκρεμπ και προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και διακόπηκε για κάποιες ώρες η εναέρια κυκλοφορία.
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η πόλη Ζάνταρ, όπου μέσα λίγα λεπτά οι δρόμοι και οι πλατείες μετατράπηκαν σε λίμνες από τη σφοδρή βροχόπτωση.
Στην περιοχή Στάριγκραντ - Πακλένιτσα μετά από 10 ώρες βροχής δημιουργήθηκαν χείμαρροι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Αδριατικής στον οικισμό Μίλοβτσι.

news.gr

Σχόλια