Στοπ στην ίδρυση Ομίλου

Στοπ στην ίδρυση Ομίλου
30 Ιανουαρίου, 2008

Στοπ στην ίδρυση Ομίλου

Κίνηση αναδίπλωσης έκανε χθες το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του κοινοποίησε την απόφασή του να ακυρώσει την ίδρυση ομίλου, καλώντας "τους πανεπιστημιακούς και άλλους ενεργούς πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανανέωση των ιδεών της κεντροαριστεράς να μην προχωρήσουν στη δημιουργία ομίλου, που κάποιοι θέλουν να τον εμπλέξουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ".
Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε προειδοποιήσει πως η ίδρυση ομίλου θα σήμαινε αυτομάτως και έξοδο από το κόμμα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το βουλευτή Θεσσαλονίκης και του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση του.
Σύμφωνα με στελέχη που ανήκουν στο "ρεύμα" ο Βαγγέλης Βενιζέλος προχώρησε χθες σε "μία κίνηση ευθύνης", κάνοντας ένα βήμα πίσω για χάρη της ενότητας του ΠΑΣΟΚ", όπως υποστήριξε ο ίδιος. Άλλοι παράγοντες όμως της Χαριλάου Τρικούπη μιλούσαν για "άτακτη υποχώρηση", την οποία απέδιδαν στις αντιδράσεις της βάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην απειλή της διάσπασης. Επιπλέον, ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε ότι "η 11η Νοεμβρίου αποτελεί παρελθόν ενώ "τώρα προέχει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που παράγει διαφθορά και σε αυτήν πρέπει να αντιπαρατεθούμε".

Σχόλια