Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
21 Σεπτεμβρίου, 2010

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων απ' όλη τη χώρα, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Νωρίτερα, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη, ενώ επί ποδός βρίσκονται αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται, προς το παρόν, η κίνηση των οχημάτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.
Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, προς το Κοινοβούλιο, ενώ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους και για ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία.
«Αν το υπουργείο δεχθεί να προβεί σε ειδική τροπολογία που θα ευνοεί τον κλάδο, αποζημιώνοντας μέρος της αξίας των αδειών που κατέχουν οι μεταφορείς, τότε ο αγώνας θα λήξει» ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ΦΔΧ Χανίων Γ.Κουκουράκης, συμπληρώνοντας: «Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Το βράδυ της Δευτέρας, στους δρόμους της χώρας βρίσκονταν συνολικά 3.914 φορτηγά, εκ των οποίων 714 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, και πολλοί δήλωναν την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στην σημερινή πορεία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπουργού Δημήτρη Ρέππα, εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της. Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να εκτελούν μεταφορές δημόσιας χρήσης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην αγορά.
Επί ποδός βρίσκονται τόσο οι αστυνομικές όσο και οι εισαγγελικές αρχές. Μάλιστα, τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία της πορείας και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία. Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια