Συνέχεια υπόθεσης Ζαχόπουλου

Συνέχεια υπόθεσης Ζαχόπουλου
25 Ιανουαρίου, 2008

Συνέχεια υπόθεσης Ζαχόπουλου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συνομιλίας των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Στέφανου Χίου, διέταξε ο προιστάμενος εισαγγελείας Πρωτοδικών. Το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με ανακοίνωση του την ηχογραφημένη συνομιλία. Το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα η συντακτική ομάδα της εφημερίδας το ''Πρώτο Θέμα'' για τα δημοσιεύματα σχετικά με την επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής. Επιπλέον, εντός κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένει -μέχρι νεωτέρας- ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο Κώστας Κουκοδήμος αρνήθηκε χθες στον γ.γ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ. Πολύ ουσιαστικότερη είναι η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σπύρο Κλαδά, το όνομα του οποίου επίσης επιχείρησε να εμπλέξει ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.
Χθες το μεσημέρι ο γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Ιωάννης Τραγάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή, από τον οποίον ζήτησε εξηγήσεις. Όπως ο κ. Τραγάκης ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, ο κ. Κουκοδήμος τον διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δήλωση που είχε κάνει στις 16 Ιανουαρίου, με την οποία είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.
Η προσωποποίηση των διώξεων που αφορούν απόπειρα εκβίασης από κοινού και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αναμένεται για το πρώτο δεκαήμερα του Φεβρουαρίου.

Σχόλια