θέματα ακρίβειας και πώλησης του ΟΤΕ

θέματα ακρίβειας και πώλησης του ΟΤΕ
6 Μαΐου, 2008

θέματα ακρίβειας και πώλησης του ΟΤΕ

Τα θέματα της ακρίβειας και της πώλησης του ΟΤΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινή συζήτηση της επερώτησης 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ακρίβεια και απαντώντας στις επικρίσεις τους για «ανύπαρκτη πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε -όπως υποστήριξαν- σε ασύδοτη αγορά», τους κατηγόρησε για «επιλεκτική παρουσίαση τιμών και για αναπόδεικτους ισχυρισμούς».

«Κανένα πρόβλημα δυσλειτουργίας της αγοράς δεν μπήκε κάτω από το χαλί της ωραιοποίησης. Η αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε ανοικτό μέτωπο με τα συμφέροντα που εσείς εγκαθιδρύσατε» τόνισε ο κ. Βλάχος, σημειώνοντας ότι το 2004 παρέλαβε ένα διαλυμένο υπουργείο Εμπορίου. Ταυτόχρονα κάλεσε κόμματα και φορείς να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση μιας δύσκολης, όπως τη χαρακτήρισε, στιγμής λόγω της διεθνούς συγκυρίας και να καταθέσουν προτάσεις.
Από την πλευρά τους οι επερωτώντες βουλευτές, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οδήγησε τους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς σε διάλυση, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι κερδοσκόποι.

Ο κ. Παπουτσής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλου σχετικά με την παραχώρηση του 60% των μετοχών του ΟΤΕ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για παραπλανητικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς της ΝΔ.
«Με επιδεξιότητα αποκρύπτει η κυβέρνηση της ΝΔ το νόμο του ΠΑΣΟΚ, που κατοχύρωσε το 33% των μετοχών του ΟΤΕ αλλά και το μάνατζμεντ του Οργανισμού, που παρέμεινε στο ελληνικό δημόσιο», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει αμέσως τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο και το ξεπούλημα του ΟΤΕ».

Σχόλια