Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις κατά της οπαδικής βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις κατά της οπαδικής βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
13 Δεκεμβρίου, 2022

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις κατά της οπαδικής βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Σιωπηρή πορεία μνήμης με κεριά θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, την 1η Φεβρουαρίου 2023, στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φοιτητής σε τυφλό οπαδικό χτύπημα, στην οδό Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου και θα έχει σημείο κατάληξης τον Λευκό Πύργο.

Με την πορεία αυτή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις που «τρέχει» αυτό το διάστημα η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη». Καλούνται να συμμετάσχουν πολίτες, φίλαθλοι και οπαδοί, αθλητές όλων των ομάδων και ακαδημιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ φορώντας, εάν το επιθυμούν, τις αγωνιστικές μπλούζες και τις φόρμες τους.

Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη» «γεννήθηκε» λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου που συντάραξε την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα αριθμεί 300 μέλη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, φιλάθλους και οπαδούς διαφορετικών ομάδων αλλά και πολίτες που συγκλονίστηκαν από το γεγονός.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη «Εις το Όνομα του Άλκη», στην αίθουσα του δημαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ανέφεραν αναλυτικά τις δράσεις που οργανώνουν το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την πορεία μνήμης.

Όπως είπαν ο πρόεδρος Λευτέρης Παπάς και τα μέλη Αλέξανδρος Τσιμπιλής και Ελένη Κολλήγα, με επίσημο αίτημά τους από τον Σεπτέμβριο του 2022 ζήτησαν από την Ελληνική Πολιτεία να ανακηρυχθεί η 1η Φεβρουαρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου/οπαδού. Επίσης, θα δημιουργηθεί μία μεγάλη τοιχογραφία στην αυλή δημοτικού σχολείου του δήμου Καλαμαριάς με θέμα τον Άλκη και τη συνύπαρξη, ενώ έχει απευθυνθεί δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους και τους οπαδούς να φωτογραφηθούν, φορώντας διακριτικά των ομάδων που αγαπούν, μαζί με αντίστοιχους άλλων ομάδων.

Στις δράσεις είναι ακόμη η σύνθεση ενός καινούργιου τραγουδιού για τον Άλκη και του video clip του. Παράλληλα, παρουσιάστηκε ένα video, στο οποίο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Αντρέ Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, Χουλιάν Κουέστα του ΑΡΗ και Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ, φορώντας πορτοκαλί μπλουζάκια με το πρόσωπο του Άλκη απηύθυναν μηνύματα στα ελληνικά κατά της οπαδικής βίας.

Ο σκοπός της δημιουργίας της δομής που συστάθηκε τον Μάιο του 2022 βασίζεται σε τρεις άξονες, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου: Να μην ξεχαστεί ο Άλκης, να βρίσκεται δίπλα σε θύματα οπαδικής βίας και να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα. Μέχρι τώρα βραβεύτηκαν ο Αραούχο για τον πανηγυρισμό στον αγώνα ΑΡΗΣ – ΑΕΚ, όπου σχημάτισε με τα δάχτυλά του το γράμμα «Α» στη μνήμη του 19χρονου, όπως επίσης ο σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος και η ομάδα του Παναιτωλικού για το συγκλονιστικό πανό όπου ο Τίτορμος κρατά στα χέρια του τον νεκρό φίλαθλο του ΑΡΗ.

Πηγή ΑΜΠΕ

Σχόλια