«Την κοίταξα όταν έβαλε τα μαλλιά στο στόμα…» -Η στιγμή που κατάλαβαν ότι η 14χρονη έχει σύνδρομο Ραπουνζέλ

«Την κοίταξα όταν έβαλε τα μαλλιά στο στόμα…» -Η στιγμή που κατάλαβαν ότι η 14χρονη έχει σύνδρομο Ραπουνζέλ
14 Ιουνίου, 2023

«Την κοίταξα όταν έβαλε τα μαλλιά στο στόμα…» -Η στιγμή που κατάλαβαν ότι η 14χρονη έχει σύνδρομο Ραπουνζέλ

Οι έντονοι πόνοι στο στομάχι έστειλαν μια 14χρονη από το Κιλκίς στα επείγοντα κλινικής. Ωστόσο την ώρα που οι γιατροί την εξέταζαν, μία γυναίκα γιατρός παρατήρησε μία ύποπτη κίνηση του κοριτσιού που τελικά αποκάλυψε την πηγή του προβλήματος.

«Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αλλά δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Το παιδί ήρθε στα επείγοντα της κλινικής μας με ένα άτυπο κοιλιακό άλγος, δηλαδή δεν σηματοδοτούσε τη σοβαρότητα της διάγνωσης», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Κατερίνα Ραμματά, υπεύθυνη του Παιδοχειρουρχγικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη.

«Το κορίτσι πάσχει από το σύνδρομο Ραπουνζέλ»
«Πρόκειται για ένα παιδί που είχε πλούσια σγουρά μαλλιά. Έκανε την κλασική κίνηση να πιάσει τα μαλλιά της και να το βάλει στο στόμα. Μόλις την κοίταξα τραβήχτηκε ενοχικά και το σταμάτησε. Για εμένα αυτό ήταν μία μαγική στιγμή, γιατί τέθηκε η υποψία τριχοπιλήματος», συμπλήρωσε.

Χωρίς να χαθεί χρόνος οι γιατροί προχώρησαν σε απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε πως στο στομάχι της 14χρονης κρυβόταν μία τεράστια μπάλα 700 γρ. από τρίχες, βάμβακι, πλαστικό και κλωστές που κατάπινε το παιδί.

«Το στομάχι του παιδιού είχε διαταθεί τόσο πολύ για να χωρέσει όλη αυτή τη μάζα. Από την υπερβολική διάταση είχε τρυπήσει, άρα ήταν διπλά επικίνδυνο για το παιδί», είπε η κυρία Ραμματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό

Η κα Ραμματά τόνισε πως το σύνδρομο της Ραπουνζέλ, όπως ονομάζεται, είναι κάτι σπάνιο. Ακόμα, ανέφερε πως το στομάχι της 14χρονης είχε τρυπήσει. Το χειρουργείο κράτησε τρεις ώρες και η 14χρονη είναι καλά στην υγεία της, ενώ δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

«Να είμαστε κοντά στα παιδιά μας. Είναι πολλοί γονείς που βρίσκονται προ εκπλήξεως και λένε ''μα ήμουν εκεί''. Δεν χρειάζεται να είμαστε μόνο εκεί, πρέπει να είμαστε πολύ διακριτικά και πολύ στενά μαζί τους, με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που μπορούν να βρουν μόνο οι γονείς. Όταν βλέπουμε ιδιαιτερότητες να τρέχουμε στον ειδικό. Όχι φοβία ή ανησυχία, αλλά ευαισθητοποίηση προς τα παιδιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια