Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του ναυαγίου

Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του ναυαγίου
15 Ιουνίου, 2023

Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του ναυαγίου

O πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και ώρα 21:00.
Όπως σημειώνεται για την τραγωδία στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Ελλάδας, το εθνικό πένθος κηρύσσεται «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, ενημερώνεται διαρκώς για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγικής ανατροπής και βύθισης σκάφους.
Ωστόσο, λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι το τριήμερο Eθνικό Πένθος που κήρυξε σήμερα, Τετάρτη 14/6, ο Πρωθυπουργός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6.
Επικοινωνία Σαρμά – Μητσοτάκη
Το μήνυμά του στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου έστειλε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επικοινώνησε νωρίτερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια