Τζανάκης: Μετά το Πάσχα πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά η μάσκα

Τζανάκης: Μετά το Πάσχα πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά η μάσκα
28 Μαρτίου, 2022

Τζανάκης: Μετά το Πάσχα πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά η μάσκα

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τη χάλαρωση των μέτρων με τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας από το Πάσχα και μετά, μίλησε ο Νίκος Τζανάκης.

Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης σημείωσε ότι παρότι τα κρούσματα αυξάνονται, οι σκληροί δείκτες καταγράφουν πτωτική πορεία.

«Βλέπουμε πολλά κρούσματα από την Όμικρον 2, τα οποία όμως δεν μεταφράζονται αναλογικά σε πολλές νοσηλείες και κυρίως σε διασωληνώσεις και θανάτους. Ενώ πριν από 3 εβδομάδες είχαμε 120 εισαγωγές εβδομαδιαίως στη ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 102. Οι εισαγωγές από 1.982 ανά εβδομάδα, αυξήθηκαν στις 2.359, ενώ οι θάνατοι από 409 εβδομαδιαίως περιορίστηκαν στους 331», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την προφύλαξη των ευάλωτων, τον εμβολιασμό με τρίτη δόση όσων δεν την έχουν κάνει, τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε όσους προτείνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, την εξασφάλιση της αντιικής αγωγής για όλους τους ανθρώπους που θα τη χρειαστούν και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

Τζανάκης: Πώς πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων

«Θα πρέπει να φύγουμε από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς πλέον έχουν χάσει την αξία τους και πιστεύω ότι μετά το Πάσχα πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά και η μάσκα», τόνισε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι όλα τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Δανία και η Νορβηγία που προχώρησαν σε πλήρη χαλάρωση των μέτρων, αυτή τη στιγμή οδηγούν την κούρσα των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια