ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
27 Σεπτεμβρίου, 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης , θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ημερίδας «Παγκόσμια Κληρονομιά και Πολιτιστικές Διαδρομές : Νέοι Προσανατολισμοί», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007 στις 09.30, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού. Την ημερίδα διοργανώνει η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ελληνικό Τμήμα του International Council on Monuments & Sites (ICOMOS) και με την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην ημερίδα θα εκτεθούν προβληματισμοί και απόψεις γύρω από καίρια ζητήματα που αφορούν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, στην προστασία και συντήρηση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και των Πολιτιστικών Διαδρομών, οι οποίες αποτελούν μια νέα κατηγορία πολιτιστικών αγαθών. Ειδική αναφορά θα γίνει, επίσης, στην πρόσφατη εγγραφή της χώρας μας στον Κατάλογο της UNESCO: την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.

Ως ομιλητές και εισηγητές έχουν προσκληθεί εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς πολιτιστικού χώρου, όπως ο κ. F. Bandarin, Διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ, ο κ. M. Bouchenaki, Γενικός Διευθυντής του International Centre for the Study of the Preservation and restoration of Cultural Property (ICCROM), η κ. G. Battaini Dragoni, Γενική Διευθύντρια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Κληρονομιά, τη Νεότητα και τον Αθλητισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. E. Ruoss, Διευθυντής του Γραφείου της UNESCO στη Βενετία (BRESCE), καθώς επίσης και ο Γ. Αναστασόπουλος, Πρέσβης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO και η κ. Αικ. Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Σχόλια