Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας

Υπουργός Μακεδονίας  – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας
10 Οκτωβρίου, 2007

Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας

Θεσσαλονίκη 9 Οκτωβρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Συμμάχους» στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, χαρακτήρισε τους παραγωγικούς φορείς ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

 

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο κ. Γιώργο Μυλωνά και στα μέλη της διοίκησης του ΣΒΒΕ, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

«Σε μια περίοδο, κατά την οποία η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στο κατώφλι σημαντικών αλλαγών και μεγάλων αναπτυξιακών κατακτήσεων, η συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στη διαδικασία αυτή είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά επιβεβλημένη. Και αυτό συνεπάγεται ότι εξ` ίσου επιβεβλημένη είναι και η συνεργασία που οφείλουμε να έχουμε, για την επίτευξη των κοινών στόχων…

 

Η σημερινή μου παρουσία εδώ, να είστε σίγουροι ότι εκφράζει αυτή τη διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας, από την πλευρά της Πολιτείας που θεσπίζει κανόνες και κίνητρα, ορίζοντας το πλαίσιο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, το οποίο εσείς από την πλευρά σας, καλείστε να αξιοποιήσετε. Η συνεργασία είναι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα. Και η αποτελεσματικότητα, είναι βασική προϋπόθεση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Γιατί τελικά αυτό είναι που οφείλει η Πολιτεία να έχει ως αντικειμενικό στόχο. Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών…

 

Στα πρόσωπά σας, δεν βλέπω μόνο επιχειρηματίες, που αγωνιούν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Στα πρόσωπά σας, βλέπω ανθρώπους, που ξέρουν ότι από την δική τους πορεία, εξαρτάται η εργασία, η ποιότητα διαβίωσης και το δικαίωμα στην προοπτική μιας καλύτερης ζωής, εκατοντάδων, ή χιλιάδων εργαζόμενων.

 

Ευελπιστώ λοιπόν, ότι κι εσείς, όπως όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας, θα βλέπετε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως σύμμαχο σε κάθε προσπάθεια που θα υπηρετεί το κοινό καλό και θα ενισχύσει τη δυναμική που ήδη έχει αποκτήσει ο τόπος μας, χάρη στα επιτεύγματα και στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

 

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ήδη έχει τη δική του συμβολή στην αναπτυξιακή αυτή πορεία που έχει ξεκινήσει και θα διαδραματίσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσομακροπρόθεσμα. Η θέσπιση και η εν εξελίξει δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, αλλά και η ανάληψη από πλευράς Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αρμοδιοτήτων Τελικού Δικαιούχου στη διαχείριση πόρων και στην υλοποίηση παρεμβάσεων στο πλαίσιο του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, επιβεβαιώνουν την διαρκώς αναβαθμιζόμενη δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης στον χώρο ευθύνης του.»

 

Σχόλια