Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο με έναν νεκρό

Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο με έναν νεκρό
12 Σεπτεμβρίου, 2022

Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο με έναν νεκρό

Νέα πυραυλική επίθεση εξαπέλυσαν τα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Όλεγκ Σινεγκούμποβ στο Telegram .

«Υπάρχει ένα χτύπημα στο οδόστρωμα, στη συνοικία Κίβσκι στο Χάρκοβο. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κι ένας περαστικός τραυματίστηκε», ενημέρωσε ο Σινεγκούμποβ.

Σε νεότερη ενημέρωση, ο Σινεγκούμποβ έκανε γνωστό πως οι τραυματίες αυξήθηκαν στους τέσσερις.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την περιοχή του Χαρκόβου, ενώ και τα ηλεκτροκινούμενα μέσα μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν στον ανταποκριτή της Ukrinform από τις υπηρεσίες Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαρκόβου.

«Η έκταση των διακοπών ρεύματος στο Χάρκοβο είναι στο ίδιο επίπεδο με χθες (μετά την επίθεση των Ρώσων στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο). Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την αποκατάσταση. Οι λόγοι της διακοπής ρεύματος διερευνώνται. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας συνεχίζουν να εργάζονται», δήλωσε η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιβεβαίωσε ότι όλες οι ηλεκτρικές μεταφορές – επίγειες και μετρό – έχουν σταματήσει προς το παρόν. «Όλοι οι επιβάτες που βρίσκονταν σε ηλεκτρικούς συρμούς μεταφέρονται στους πλησιέστερους σταθμούς», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό.

Όπως αναφέρθηκε τις προηγούμενες ώρες, το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Χάρκοβο. Μετά το χτύπημα, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο σταδιακά αποκαταστάθηκε. Δύο εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε υπηρεσία έχασαν τη ζωή τους στην εγκατάσταση, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας.

 

Σχόλια