“Οι τιμές των καυσίμων δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση του ΟΠΕΚ”

“Οι τιμές των καυσίμων δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση του ΟΠΕΚ”
5 Δεκεμβρίου, 2022

“Οι τιμές των καυσίμων δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση του ΟΠΕΚ”

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μην αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, αλλά ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Ασμάτογλου είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ δεν θα οδηγήσει σε αύξηση τις τιμές του πετρελαίου και γενικά των καυσίμων στη χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων μίλησε για τη στάση του ΟΠΕΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι άλλες είναι οι τιμές στο αργό πετρέλαιο και άλλες στο διυλισμένο. «Ο ΟΠΕΚ δεν θέλει να πέσει η τιμή του βαρελιού κάτω από τα 80 – 85 δολάρια το βαρέλι», τόνισε ο Γιώργος Ασμάτογλου και συμπλήρωσε. «Είναι άλλο το αργό πετρέλαιο και άλλο το διυλισμένο. Η τιμή του διυλισμένου πετρελαίου είναι χρηματιστηριακό προϊόν και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες».

Σε τι ύψος θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει αρκετά, σήμερα βρίσκεται στο 1,20 ευρώ το λίτρο, όμως τώρα βλέπουμε τάσεις ανατίμησης>», σημείωσε ο Γιώργος Ασμάτογλου και προέβλεψε το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί η τιμή του. «Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,23 ευρώ πανελλαδικά, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή είναι γύρω στο 1,20».

Η τιμή αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, μίλησε και για τις τιμές σε αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. «Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,99 ευρώ πανελλαδικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα λίγο χαμηλότερα. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι γύρω στο 1,95 ευρώ το λίτρο», είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου.

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια