Το πρώτο marketplace για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχεται από τη Θεσσαλονίκη!

Το πρώτο marketplace για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχεται από τη Θεσσαλονίκη!
13 Δεκεμβρίου, 2022

Το πρώτο marketplace για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχεται από τη Θεσσαλονίκη!

Την εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα όχι μόνο στον τομέα της επιχειρηματικότητας αλλά και στην οικονομική και πολιτική ατζέντα της χώρας, μία επιχείρηση από τη Θεσσαλονίκη αξιοποιεί την τεχνολογία, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά των αγοροπωλησιών επιχειρήσεων, και αποδεικνύοντας ότι η περιοχή της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει, και αποτελεί, θερμοκοιτίδα πρωτοποριακών έργων.

Με βασική αρχή ότι το επιχειρείν είναι μια πράξη ελευθερίας, η εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών Ζιούλας Τax Art δημιούργησε το www.businessinterval.com, ένα marketplace για μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου εύκολα, ανώνυμα και οικονομικά, κάθε επιχειρηματίας μπορεί να διαθέσει προς πώληση την επιχείρησή του, και κάθε αγοραστής μπορεί να αναζητήσει και να βρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Επιπλέον, λόγω των έντονων ρυθμών ζωής και των συχνών εναλλαγών των οικονομικών και επιχειρηματικών συνθηκών, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες, μετά από χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενό τους, επιδιώκουν είτε να αλλάξουν καριέρα ή αντικείμενο, είτε να κάνουν ένα διάλειμμα προκειμένου να ανανεώσουν τις γνώσεις τους (reskilling & upskilling), είτε απλώς να πάρουν τον χρόνο τους και να επανέλθουν σε έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής.

Εντοπίζοντας την κατάσταση αυτή, ο Κωνσταντίνος Ζιούλας, μαζί με ακόμη δύο συνεργάτες του, τον Αλέξη Κυριαζή και την Ντόροθυ Λεκμπέλο, μελέτησαν και σχεδίασαν μία ψηφιακή αγορά, έναν τόπο συνάντησης όπου πωλητές, αγοραστές και επενδυτές μπορούν γρήγορα, εύκολα, επώνυμα ή ανώνυμα να συναντηθούν και να διερευνήσουν από κοινού τις προοπτικές συνεργασίας τους.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που ενσωματώνουν μεγάλη αξία, όπως σύστημα, κρυμμένα assets, εμπειρία και τεχνογνωσία. Ακριβώς αυτή την αξία θέλουμε να συγκρατήσουμε και να την επιστρέψουμε στον δημιουργό της ως επιβράβευση των προσπαθειών, των κόπων και της επιχειρηματικής του ευφυΐας, και από την άλλη να τη μεταφέρουμε στον νέο επιχειρηματία για να κερδίσει χρόνο, χρήματα και να μειώσει το επιχειρηματικό ρίσκο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιούλας.

Έτσι, μέσω του www.businessinterval.com όσοι επιθυμούν να επενδύσουν θα βρουν αγγελίες πώλησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν στη διάθεσή τους τον πιο πολύτιμο συνεργάτη για την επιτυχή έκβαση όλων των διαδικαστικών βημάτων.

Φιλοδοξία του Κωνσταντίνου Ζιούλα είναι να δημιουργηθεί μία παγκόσμια αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου πωλητές και επενδυτές θα μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους και να κάνουν τη συναλλαγή γρήγορα, εύκολα και οικονομικά. Ο ίδιος, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των διεθνών συνθηκών, βλέπει αυτές τις προκλήσεις σαν ευκαιρία για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να επαναπροσδιοριστεί και να ανακάμψει.

H πλατφόρμα βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο, αλλά η Zioulas Tax Art έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετές επιτυχημένες μεταβιβάσεις μικρομεσαίων εταιρειών από διάφορους κλάδους μέσα στο 2022.

· Περισσότερες πληροφορίες στο www.businessinterval.com

Σχόλια