Ε.Αχτσιόγλου: Nα διαμορφώσουμε ένα κόμμα μακριά από την εσωστρέφεια

Ε.Αχτσιόγλου: Nα διαμορφώσουμε ένα κόμμα μακριά από την εσωστρέφεια
24 Αυγούστου, 2023

Ε.Αχτσιόγλου: Nα διαμορφώσουμε ένα κόμμα μακριά από την εσωστρέφεια

«Απευθυνόμαστε σε μια κοινωνία που διεκδικεί, δεν θέλουμε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στο “larissanet.gr” η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές ανέφερε: «Στόχος μας θα είναι να εκφράσουμε τους πολίτες που αναζητούν ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει καλύτερους όρους εργασίας, καλύτερους μισθούς, θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία της φύσης και ένα κράτος που δεν θα διασύρεται, αλλά θα έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαλεία εκείνα που θα το κάνουν αποτελεσματικό».

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του κόμματος η κα Αχτσιόγλου σημείωσε πως «σε αυτό το πλαίσιο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα κόμμα μακριά από την εσωστρέφεια, ανοιχτό σε νέες ιδέες και ικανό να παράγει εναλλακτικές προτάσεις». Και συμπλήρωσε: «Έτσι αυτό που λέω είναι να δώσουμε περιεχόμενο στις έννοιες και όχι να εκφράσουμε έτοιμους πολιτικούς προσδιορισμούς».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ακόμα ότι «είμαστε το κόμμα που έχει τη δυνατότητα και την έγνοια να εκφράσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτα απ’ όλα ένα λαϊκό κόμμα, είναι το κόμμα της μισθωτής εργασίας. Οφείλουμε να αναπτύξουμε τη νέα δυναμική μας στηρίζοντας και συνομιλώντας με τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της παραγωγής υπηρεσιών ή αγαθών, αλλά και ιδεών και αλληλεγγύης».

Σημείωσε, παράλληλα, πως «ξεκινώντας από τους πολίτες που αναζητούν ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για το περιβάλλον τους, την εργασία, τις γειτονιές που ζουν πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα συνώνυμο της ευημερίας και της σταθερότητας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «μόνο συλλογικά, μέσα σε ένα κόμμα δομών και αξιών, που σε ό,τι δεσμευόμαστε θα το πράττουμε, μπορεί να αναγεννηθεί μια νέα πολιτική προοπτική στη χώρα. Οπότε αυτό που λέω είναι να ψηφίσουμε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται για να μπορούμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη δυναμική στην αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: thepresident.gr

Σχόλια