Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βέροια και τη Νάουσα Ημαθίας

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βέροια και τη Νάουσα Ημαθίας
21 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βέροια και τη Νάουσα Ημαθίας

Τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Ημαθίας, τη Βέροια και τη Νάουσα, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, επισκέφτηκε αρχικά τη λαϊκή αγορά της Βέροιας και στη συνέχεια το κέντρο της πόλης και το εκλογικό κέντρο της “Αλληλεγγύης”, ενώ μετέβη και στο Κέντρο Μέριμνας ΑμεΑ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη λαϊκή αγορά της Βέροιας και στο κέντρο της πόλης ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επαγγελματίες για την πορεία των τιμών στα προϊόντα, αλλά και για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Η Βέροια έχει βελτιωθεί σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια, με σειρά παρεμβάσεων που χρηματοδοτήσαμε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Υποστηρίξαμε την αγορά, τις επιχειρήσεις και προστατεύσαμε τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας νέες, στα πιο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, με το πρόγραμμα ‘Διέξοδος’, που πρώτη σε όλη τη χώρα εφάρμοσε η Περιφέρειά μας. Αναπτύξαμε και αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές και τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Ημαθίας και υλοποιήσαμε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων για την κατάρτιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των ανέργων. Η συνεισφορά μας όλα αυτά τα χρόνια στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό και στην τοπική οικονομία είναι μετρήσιμοι και άφησε το δικό της θετικό αποτύπωμα, με νέο εισόδημα, με θέσεις εργασίας, με στήριξη της επιχειρηματικότητας. Βάλαμε έτσι κι εμείς το δικό μας λιθαράκι για να είναι η κοινωνία ενωμένοι, για να πάει η Βέροια και η Ημαθία μπροστά, χωρίς κανένας συμπολίτης μας να μείνει μόνος του στις αλλεπάλληλες κρίσεις, κανένας να μη μείνει πίσω”, επισήμανε ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης”.

Στο εκλογικό κέντρο της παράταξης στη Βέροια, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με πολίτες, παρουσία του συνόλου των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων στο ψηφοδέλτιο της “Αλληλεγγύης” στην Ημαθία και τους ανέλυσε το έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στη Βέροια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις εξής σημαντικές παρεμβάσεις, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
-Ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια.
-Σχέδιο ύδρευσης και ασφάλειας νερού.
-Θεμελίωση και έναρξη κατασκευής του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας.
-Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης σε όλες τις επαρχιακές οδούς της Ημαθίας.
-Καθαρισμός όλων των ρεμάτων.
-Βιοκλιματικό - Πολιτιστικό Δίκτυο Διαδρομών Παλιάς Πόλης Βέροιας.
-Βελτίωση αστικής κινητικότητας σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων.
-Επέκταση και αναβάθμιση του συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών νερού του Δήμου Βέροιας.
-Διαμόρφωση του χώρου “Γεώργιος Κουτσαντά” στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ριζωμάτων.
-Αποκατάσταση οδοστρώματος και κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης στη δημοτική οδό από Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας - Κοζάνης έως Κουμαριά, αλλά και στο τμήμα Βέροια- Πολυδένδρι - Σφηκιά – Ριζώματα και Κουλούρας − Μελίκης.
-Σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας - τηλεελέγχου διαρροών δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Βέροιας.
-Νέο Μουσείο Βεργίνας.
-Ανάπτυξη και ανάδειξη Βασιλικής Νεκρόπολης και Ανακτόρου Αιγών.
-Δημοτική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου.
-Έκθεση Κειμηλιαρχείου Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.
-Εργασίες στη Βυζαντινή Ακρόπολη.
-Εργασίες στην Παλαιά Μητρόπολη.
-Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της Βέροιας.
-Αναβάθμιση γηπέδου Αγίου Γεωργίου.
-Ανάδειξη και προβολή όλης της Ημαθίας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
-Επέκταση Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.
-Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και στελέχωση με επικουρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.
-Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος.
-Εγκατάσταση αυτόματου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων.
-Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων Βέροιας: 2ου Δημοτικού, 16ου Δημοτικού, 6ου και 13ου Δημοτικού.
-Βιοκλιματική αναβάθμιση αυλών 5ου, 8ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων και 2ου Γυμνασίου.
-Δημιουργία Πράσινου Σημείου.
-Αγροτική Οδός Αγίου Γεωργίου και Μαυροδένδρι – Μακροχώρι.
-Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα σε όλη την Ημαθία.
-Ενίσχυση 1.030 νέων αγροτών και χρηματοδότηση 390 γεωργικών επενδύσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Κέντρο Μέριμνας ΑμεΑ της Βέροιας, την αναβάθμιση του οποίου χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι “ως διοίκηση της Περιφέρειας φροντίσαμε να δημιουργήσουμε όλα αυτά τα χρόνια ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και για να δημιουργήσουμε υποδομές και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα προσφέρουν βοήθεια στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη. Εδώ στη Βέροια, πέρα από το Κέντρο Μέριμνας ΑμεΑ είμαι πολύ υπερήφανος για το κοινωνικό μας έργο. Στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γομέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ημαθίας, αλλά και το αντίστοιχο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων. Στηρίζουμε επίσης το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας. Χρηματοδοτήσαμε σπουδαίες κοινωνικές δομές, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, την επέκταση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο, τη λειτουργία του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικής, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, την ίδρυση και λειτουργία της Προστατευόμενης Στέγης Νέων, το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές. Και βέβαια παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δεν δημιουργήσαμε απλώς όλες αυτές τις κοινωνικές δομές. Τις στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια και πλέον μέσω του νέου ΕΣΠΑ διασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Είναι οι πρώτες προσκλήσεις που υπέγραψα ως Περιφερειάρχης στη νέα Προγραμματική Περίοδο, ακριβώς επειδή θέλω να εξασφαλίσω ότι οι πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται στους συμπολίτες μας δεν θα σταματήσουν και οι εργαζόμενοι σε όλες αυτές τις δομές θα συνεχίσουν να προσφέρουν αλληλεγγύη, προστασία, βοήθεια και αγάπη σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη από τον καθένα. Σας ευχαριστώ για την προσπάθειά σας, σας ευχαριστώ για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σας στην κοινωνία της Βέροιας και της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” ήταν η Νάουσα. Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους και επαγγελματίες για τη σημασία της συνέχισης του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή, στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου ανάπτυξης της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Έχουμε μπροστά μας μια εκλογική διαδικασία, η οποία έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την Ημαθία και τη Μακεδονία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε παρόντες με δεκάδες έργα στη Νάουσα, την οποία ενισχύσαμε, αναβαθμίσαμε και πήγαμε μπροστά. Πλέον η Νάουσα είναι ένα από τα πιο ισχυρά αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, ένας τόπος που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς, ένας τόπος που αναπτύσσεται διαρκώς. Και η δική μας συνεισφορά σε αυτή την ανάπτυξη της Νάουσας είναι διαχρονική, είναι παντού και στόχος μας είναι να τη συνεχίσουμε. Δυναμώνοντας τη Νάουσα, δυναμώνουμε τη Μακεδονία, ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μιλώντας για τα πιο σημαντικά έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη και τον Δήμο της Νάουσας, ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
-Αρχιτεκτονικός φωτισμός στα τοπόσημα του Δήμου.
-Ανάπλαση παιδικών χαρών.
-Αποκατάσταση οδοστρώματος και σήμανση στην 4η επαρχιακή οδό από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κοπανού έως τα όρια της Ημαθίας με την Πέλλα.
-Κατασκευή ασφαλτοτάπητα και σήμανση στην 1η επαρχιακή οδό στο τμήμα Πατρίδας – Κοπανού.
-Κατασκευή νέου κλειστού δικτύου άρδευσης σε Πλατάνι – Ξηρό Αγώγι - Ζωοδόχο Πηγή και Μονόσπιτα.
-Κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης στην περιοχή Στύλος – Καμάρα.
-Εφαρμογές Smart City στην πόλη της Νάουσας.
-Κοινωνικό Φαρμακείο.
-Κοινωνικό Παντοπωλείο.
-Κέντρο Κοινότητας.
-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
-Επέκταση υπηρεσιών Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο.
-Αναβάθμιση υπηρεσιών Μακράς Φιλοξενίας Παιδιών σε Κίνδυνο “Το σπίτι της Βεργίνας”.
-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και στελέχωση με επικουρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.
-Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας.
-Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Ειρηνούπολης και Γυμνασίου Κοπανού.
-Δημιουργία Πράσινου Σημείου.
-Αγροτική Οδός Ράμνιστας, Χαρίεσσας, “Πολλά Νερά” Μαρίνας και Φυτειά – Αρκοχώρι.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το έργο ύδρευσης, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιεί η ΔΕΥΑ Νάουσας, το οποίο όπως υπογράμμισε “είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, καθώς αφορά στην αναβάθμιση συνολικά της υδροδότησης και των υδρευτικών υποδομών της πόλης και σε συνδυασμό με τα αποχετευτικά έργα στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του Δήμου δημιουργούν μια πιο βιώσιμη, πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας στον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας”.

 

Σχόλια