Μητσοτάκης: Το 3ο μνημόνιο το έφερε ο Τσίπρας με τις παλινωδίες του 2015 – Σκληρό μήνυμα σε Τουρκία

Μητσοτάκης: Το 3ο μνημόνιο το έφερε ο Τσίπρας με τις παλινωδίες του 2015 – Σκληρό μήνυμα σε Τουρκία
28 Απριλίου, 2023

Μητσοτάκης: Το 3ο μνημόνιο το έφερε ο Τσίπρας με τις παλινωδίες του 2015 – Σκληρό μήνυμα σε Τουρκία

Ομιλία στην Ξάνθη έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια των περιοδειών του για τις εκλογές 2023.

Ο κ. Μητσοτάκης, αρχικά άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. «Εμείς δεν έχουμε δυσκολία να γεμίζουμε τέτοιες αίθουσες και να ξεπερνούμε δυσκολίες. Ο Τσίπρας πήγε να μιλήσει στα Χανιά στην ίδια πλατεία με εμένα. Ήταν να μιλήσει στις 19:00 και μίλησε στις 20:30 γιατί δεν γέμιζε την πλατεία. Εμείς τέτοια προβλήματα δεν έχουμε» είπε.

 

width="640" height="360" frameborder="0" data-mce-fragment="1">

 

Κλιμακώνοντας τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «"Δώστε μου πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσω χωρίς μνημόνια" είπε ο Τσίπρας. Το τρίτο μνημόνιο, απαντώ, το έβαλες εσύ με τις παλινωδίες του 2015. Με αυτή τη λογική να ζητήσω κι εγώ από εσάς να κυβερνήσω πρώτη φορά χωρίς κορονοϊό, μεταναστευτική κρίση, την Τουρκία... Δεν θα το πω όμως. Η κρίση δεν είναι άλλοθι, δουλειά μας είναι να τις διαχειριστούμε. Κι εμάς ήταν όλες εισαγώμενες. Δεν πήγαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας μόνοι μας».

 

«Τέσσερα χρόνια τώρα θεμελιώνουμε την χώρα που θέλουμε. Έχουμε χτίσει τους πρώτους ορόφους και προσπαθούμε να ολοκληρωθεί αυτή η αναγέννηση που θέλουμε για να κατακτήσει η Ελλάδα την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη. Γι’ αυτό λέμε «ναι» σε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή και «όχι» στο «δεύτερη φορά στη συμφορά». ξεκίνησε να λέει στην ομιλία του.

 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε έπειτα στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε και αντιστέκεται στις «καθημερινές απειλές των γειτόνων μας», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα σύνορά μας καταφέραμε να μείνουν απόρθητα» και να «καθιερωθούν ως τα ανατολικά όρια της Ευρώπης».

 

«Παρελθόν είναι όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα ή τα κρατούσαν ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύοντας ότι «ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζει να απλώνεται παρά τη λυσσασμένη αντίδραση όσων τον πολεμούν».

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια